Pojačan nadzor trgovačkih lanaca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2015. u 16:49
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva gospodarstva počela je pojačanu akciju kontrole trgovačkih lanaca koji prodaju mješovitu robu, s posebnim naglaskom na nepoštenu, odnosno zavaravajuću poslovnu praksu trgovaca.

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva gospodarstva počela je pojačanu akciju kontrole trgovačkih lanaca koji prodaju mješovitu robu, s posebnim naglaskom na nepoštenu, odnosno zavaravajuću poslovnu praksu trgovaca, objavljeno je na mrežnim stranicama tog ministarstva.

Pojačana akcija kontrole trgovačkih lanaca koji prodaju mješovitu robu počela je 25. ožujka, a u akciju su uključene sve područne jedinice i ispostave Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva gospodarstva.

U inspekcijskim nadzorima obuhvaćene su kontrole poštivanja odredbi Zakona o zaštiti potrošača, s posebnim naglaskom na nepoštenu, odnosno zavaravajuću poslovnu praksu trgovaca, navode iz Ministarstva gospodarstva.

Pritom napominju kako će se posebna pozornost obratiti na označavanje proizvoda oznakama "gratis" radi utvrđivanja postojanja elemenata nepoštene/zavaravajuće poslovne prakse.

Komentirajte prvi

New Report

Close