Ministarstvo gospodarstva tužilo Bandića zbog gradnje fontana

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2013. u 11:43
Milan Bandić (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Gradu Zagrebu prijeti novčana kazna od 50.000 do milijun kuna, dok bi Bandić morao platiti od 10.000 do 100.000 kuna.

Ministarstvo gospodarstva tužilo je Grad Zagreb i njegova gradonačelnika Milana Bandića prekršajnom sudu u Zagrebu zbog nezakonite gradnje pothodnika i fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, piše Večernji list.

Tužba je podnesena 20. prosinca 2012. godine, a ukoliko ministarstvo Ivana Vrdoljaka dobije taj spor, Gradu Zagrebu prijeti novčana kazna od 50.000 do milijun kuna, dok bi Bandić morao platiti od 10.000 do 100.000 kuna. U Ministarstvu gospodarstva kazali su za Večernji kako su tužbu zbog Bandićevih fontana podnijeli jer smatraju da je ugovor za njihovu gradnju nezakonito sklopljen bez provedenog postupka javne nabave. Ministarstvo gospodarstva je još prije Grad Zagreb prijavilo zbog fontana Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave od koje je traženo da poništi ugovor o gradnji pothodnika i fontana, vrijedan 18,4 milijuna kuna, a koji je Bandić sklopio s konzorcijem građevinara predvođenih tvrtkom Mešić.com.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentari (6)
Pogledajte sve

Ma koja večina glasa za Bandiča?Večina ne izlazi na izbore več ostaje slediti doma a posle kritiziraju.

Po meni mišljenja protiv dotičnog nemaju veze sa terorizmom, niti bi njegovo ponašanje s tim usporedio. Ali kao građani zaslužujemo da budemo ravnopravni i da izađe na vidjelo sve što je godinama radio,a nije u skladu s funkcijom i zakonom.Vi smatrate da je u redu da pod izgovorom ulaganja u grad gradonačelnik ima pravo i sebi i svojima smjestiti polovicu iznosa u džep,ja ne mislim tako.
Oni koji imaju koristi sad su se digli u obranu njegove časti po portalima… Napokon su se počele pojavljivati informacije,pa je zavladala panika.Onaj ko je čist ne boji se istine i ne paničari.
Protiv korupcije,protekcije podobnih i ostvarivanja protupravne osobne koristi treba se suprotstaviti – primjerenim i zakonom propisanim sredstvima. A zakon će kad tad morati funkcionirati…

Zasto se vlada ponasa teroristickim metodama protiv BANDICA.

Ovi mangupi iz Kukuriku koalicije već desetak godina bacaju klipove pod noge svojem Milanu Bandiću a velika večina građana Zagreba i dalje daje na izborima za gradonačelnika svoj glas baš njemu .

Velika večina građana Zagreba misli da Bandić dobro dela i da je poštenjačina .

Nebi se htel mešati , ja uvijek glasam za najbolje a za gradonačelnika bude izabran onaj za koga večina misli da je najbolji .

New Report

Close