Ministarstvo financija razmotrit će Bandićev prijedlog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. listopad 2012. u 18:20
PXL

Ministarstvo financija je izvijestilo da će razmotriti prijedlog Grada Zagreba za odgodom izvršenja rješenja o obvezi uplate 337, 6 milijuna kuna.

Ministarstvo financija danas je izvijestilo da će razmotriti prijedlog Grada Zagreba za odgodom izvršenja rješenja o obvezi uplate 337, 6 milijuna kuna u državni proračun po osnovi decentraliziranih funkcija jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Na svojim internet stranicama Ministarstvo financija navodi da je Grad Zagreb, zastupan po gradonačelniku Milanu Bandiću, dopisom od 5. listopada, predložio odgodu izvršenja rješenja do donošenja gradskog proračuna za 2013., pozivajući se na odredbu članka 140. Zakona o općem upravnom postupku. "Citiranom odredbom Zakona o općem upravnom postupku propisano je, između ostaloga, da se na prijedlog stranke, a radi izbjegavanja nastanka teško popravljive štete, javnopravno tijelo koje je donijelo rješenje može odgoditi izvršenje i produžiti odgodu izvršenja rješenja sve do donošenja pravomoćne odluke o upravnoj stvari, ako nije drukčije propisano zakonom i ako se to ne protivi javnom interesu", navode iz Ministarstva financija i napominju da će o odgodi izvršenja donijeti rješenje.

Podsjećaju da je Grad Zagreb predložio odgodu izvršenja rješenja do donošenja gradskog proračuna za 2013. godinu radi, kako je naveo, usklađenja isplate navedenoga iznosa s razmjernim smanjenjem rashoda za istu godinu pa će Ministarstvo financija razmotriti taj prijedlog, provesti postupak i donijeti rješenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close