Ministarstvo financija napokon presudilo, plan Badela 1862 može ići na sud

Autor: Suzana Varošanec , 19. srpanj 2017. u 14:35
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministarstvo financija donijelo je tri odluke koje za posljedicu imaju omogućavanje nastavka predstečajnog postupka Badela 1862 pred nadležnim Trgovačkim sudom u Zagrebu, što kompanija i najavljuje kroz skorašnju predaju svog prijedloga za sklapanje predstečajne nagodbe.

Naime, rješenje kojim se utvrđuje se da je prihvaćen Plan financijskog restrukturiranja za Badel 1862 steklo je svojstvo izvršnosti te se može nastaviti daljnji tijek postupka predstečajne nagodbe, izvijestili su iz kompanije preko Zagrebačke burze. U kompanijskoj obavijesti iz Badela informiraju o tome da je Ministarstvo financija, Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak 13. srpnja donijelo drugostupanjsko rješenje kojim se, kao neosnovana, odbija žalba vjerovnika Dabić d.o.o., izjavljena protiv Fininog rješenja o prihvaćanju Plana financijskog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe nad ovim dužnikom.

"Također, svojim rješenjima od 11. srpnja isto tijelo Ministarstva financija obustavilo je postupke povodom žalbe vjerovnika Sladorane iz Županje te Posilović zaštite iz Zagreba, radi odustajanja vjerovnika od podnesenih žalbi", navode iz kompanije dodajući da je donošenjem navedenih rješenja o odbijanju žalbe, odnosno o obustavi postupaka povodom žalbi, "rješenje kojim se utvrđuje se da je prihvaćen plan financijskog restrukturiranja steklo je svojstvo izvršnosti te se može nastaviti daljnji tijek postupka predstečajne nagodbe".

Kompanija će kako navode u okviru zakonskih rokova podnijeti nadležnom trgovačkom sudu prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close