Ministarstvo detaljno izvijestilo o sastanku Martine Dalić s Ramljakom

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2018. u 11:23
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se jučer u poslijepodnevnim satima s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom Agrokora i Alastairom Beveridgeom, partnerom u tvrtki AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora, stoji u priopćenju pristiglom iz Ministarstva.

 "Potpredsjednica Vlade gospođa Dalić na sastanku je zatražila pojašnjenja vezano uz angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja ove sistemski značajne posrnule kompanije.       

Tom prilikom Alastair Beveridge je potpredsjednici Vlade detaljno prezentirao ono što je u zadnjih nekoliko dana i javno više puta objasnio. Gospodin Beverage je ponovio da su podizvođači AlixPartnersa u Hrvatskoj angažirani u skladu s praksom kakvu na ovako složenim projektima tvrtka AlixPartners ima i drugdje u svijetu. Gospodin Beveridge je u razgovoru naglasio kako su AlixPartnersima za obavljanje posla kao što je restrukturiranje Agrokora, što je najveći takav projekat u ovom trenutku u Europi, potrebno poznavanje jezika i tržišta odnosno lokalno znanje, stručnost i iskustvo rada na domaćem i međunarodnim tržištima. Takvu ekspertizu s najboljim referencama koje uključuju prijašnji rad za Morgan Stanley, JP Morgan, Deutsche Bank i Lazard tvrtka AlixPartners je našla u savjetnicima iz tvrtki Altera Corporate Finance i Texo Management po cijeni koja je za njihov angažman manja od cijene međunarodnih stručnjaka, rekao je u razgovoru Alastair Beverdige potpredsjednici Vlade.

>> Ugovor koji određuje budućnost Agrokora: Država ne smije smijeniti Ramljaka bez pristanka Knightheada

>> Ramljak: Može me se smijeniti u bilo kojem trenutku

Ante Ramljak je potpredsjednici Vlade još jednom prezentirao način odabira AlixPartnersa kao glavnog savjetnika za restrukturiranje, naglasivši da su u konkurenciji s pet drugih renomiranih međunarodnih tvrtki s relevantnim iskustvom dokazali snažne reference na međunarodnim restrukturiranjima, nepostojanje prethodnih poslovnih veza s Agrokorom i/ili njegovim glavnim vjerovnicima i ponudili najpovoljniju  cijenu.

Ramljak i Beveridge potpredsjednici su prezentirali i podršku Privremenog vjerovničkog vijeća  koje je i javno priopćilo da cijeni rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnik, bez kojih, rekli su, ovaj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti. Vjerovničko vijeće je također tom prilikom naglasilo kako je postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku prioritet vijeća.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić na sastanku je od svih savjetnika zajedno i svakog pojedinačno, bez obzira na nacionalnu pripadnost, zatražila maksimalnu profesionalnost, zalaganje i fokus isključivo na postizanje nagodbe i zaštitu radnih mjesta u Agrokoru", stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva. 

Susret Dalić i Ramljaka dogodio se nakon  izjave Gordana Jandrokovića o Ramljaku.

"Ovdje se ne može raditi o odgovornosti Vlade nego se radi o tome da je Alix Partners, dakle tvrtka koju je angažirala uprava Agrokora kako bi pomogla u konsolidaciji, angažirala za podizvođače i neke domaće tvrtke. Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekoć radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je bio iznenađujuć i nije mi simpatičan", poručio je Jandroković jučer novinarima u Saboru.

Komentari (5)
Pogledajte sve


Koji pijani likovi! Pa ona mu je nadređena, halooo! Ona mu je šef a pravi se mutava!

Ne pravi se!


Koji pijani likovi! Pa ona mu je nadređena, halooo! Ona mu je šef a pravi se mutava!

misliš da se pravi ? sumnjam

Koji pijani likovi! Pa ona mu je nadređena, halooo! Ona mu je šef a pravi se mutava!

što se čeka. uostalom dajte malo Rami medijskog prostora. neka on pojasni kako stvari stoje, valjda ima jezik?

New Report

Close