Ministarstvo će studiju o poštanskim uslugama platiti 480 tisuća kn

Photo: Patrik Macek/PIXSELL Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) do 25. veljače primat će ponude za izradu stručne studije "Strategija razvoja tržišta poštanskih usluga u RH do 2020.", a procijenjena vrijednost tog posla je 480 tisuća kuna.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) do 25. veljače primat će ponude za izradu stručne studije "Strategija razvoja tržišta poštanskih usluga u RH do 2020.", a procijenjena vrijednost tog posla je 480 tisuća kuna.

Poziv na nadmetanje za tu studiju MPPI je danas objavio u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH.

U povodu tog poziva iz MPPI-ja su za Hinu objasnili da buduća strategija razvoja tržišta poštanskih usluga u RH do 2020. treba utvrditi smjernice razvoja tog tržišta te će predstavljati temeljni dokument kojim će se uz osnovna načela i smjernice razvoja tog tržišta definirati i nacionalni prioriteti u razvoju poštanskih usluga i djelatnosti.

Strategija će odražavati i politiku hrvatske Vlade u području razvoja tržišta poštanskih usluga, a koja je usklađena s općom Vladinom politikom u pogledu zaštite slobode tržišnog natjecanja, promicanja interesa gospodarstva, građana i korisnika poštanskih usluga, osiguranja dostupnosti i odgovarajućeg načina financiranja univerzalne usluge, razvoja novih poštanskih usluga, zaštite interesa korisnika usluga s posebnim potrebama te uloge poštanskih usluga u sinergiji s komunikacijskom i prometnom infrastrukturom i uslugama.

Iz Ministarstva naglašavaju i da u dinamici otvorenog tržišta treba očuvati dostupnost i kvalitetu univerzalne poštanske usluge pod jednakim uvjetima za sve korisnike poštanskih usluga na cijelom području Hrvatske, a za to je potrebno razraditi smjernice te predložiti mjere i aktivnosti koje će donijeti konkretne projekte sa precizno definiranim rokovima izvršenja.

Time bi se poštanski sektor u Hrvatskoj uskladio sa dobrom praksom i usvojenim standardima međunarodne zajednice u Europi i svijetu, na što će odgovor dati strategija, kažu iz Ministarstva.

Komentari (1)
  • blackstone
    blackstone 22:24 5.2.2014.

    šta ste cicije,dajte konzultantski ugovor od barem 8,4 milijuna kuna a ne da se morate kokošariti za kick back od par tisuća kuna.

    kakav je ovo ugovor od 800-injak tisuća kunića,možete to vi bolje

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!