Ministar turizma Anton Kliman: Šibenik očekuje investicijski boom

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2016. u 12:30
Foto: Grad Šibenik

Zamjenik župana Tomislav Vrdoljak istaknuo je kako Šibensko-kninska županija kontinuirano radi na razvoju turističkih projekata.

Ministar turizma Anton Kliman i zamjenik ministra turizma Robert Pauletić danas borave u Šibeniku. Na tvrđavi Barone primili su ih gradonačelnik Željko Burić, a tom prigodom su i uručeni ugovori korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja Šibensko-kninske županije ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kn.

„Grad Šibenik i cijela Šibensko-kninska županija iz godine u godinu ostvaruju sve veće pomake u razvoju turističke ponude te postaju prepoznatljive destinacije domaćim i stranim gostima. Važnost sinergije javnog i privatnog sektora u jačanju turističke destinacije Grad Šibenik vrlo je dobro prepoznao. Nedostatke iz prošlosti počeo je pretvarati u svoje prednosti i vjerujem da ga u sljedećih nekoliko godina očekuje investicijski boom'', istaknuo je ministar turizma Anton Kliman.

''Šibenik turistički raste, a naši gosti sve više otkrivaju bogatstvo povijesno-kulturnog nasljeđa grada o čemu svjedoče odlični rezultati koje su polučile dvije revitalizirane tvrđave,  sv. Mihovil i Barone. U prva tri mjeseca ove godine tvrđave je posjetilo 15 tisuća ljudi'', poručio je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da su u pripremi brojni projekti koji će u turističkom smislu dodatno ojačati poziciju Šibenika kao atraktivne destinacije.

Zamjenik župana Tomislav Vrdoljak istaknuo je kako Šibensko-kninska županija kontinuirano radi na razvoju turističkih projekata.

Ministar turizma obići će danas revitaliziranu tvrđavu sv. Mihovila, posjetiti zgradu budućeg Centra kompetencija u turizmu u ex vojarni Ante Jonjić,  te šetnicu u kanalu sv. Ante.

Današnji domaćini ministru Klimanu su i direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole te direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić

Komentirajte prvi

New Report

Close