Ministar Oleg Butković u obilasku radova na cestovnim i pomorskim infrastrukturnim projektima u Šibensko-kninskoj županiji

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2016. u 11:58
Šibensko-kninska žuipanija

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima obišao je početak radova nove trase zaobilaznice Grada Vodica u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev Martinčev.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima obišao je početak radova nove trase zaobilaznice Grada Vodica u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev Martinčev.

"Izražavam zadovoljstvo što su radovi na ovom velikom cestovnom infrastrukturnom projektu kojeg provodimo uz pomoć Hrvatskih cesta krenuli. Od danas pa za 6 mjeseci biti će gotovi tih 5 km nove ceste i slijedeću sezonu Vodice će dočekati puno rasterećenije, olakšat će se život ljudima koji ovdje žive i rade ali i onima koji dolaze u Vodice.", rekao je ministra Butković prilikom današnjeg obilaska početka radova na vodičkoj zaobilaznici.

"Izmjenama u prostornom planu potpomogli smo realizaciju ovog projekta, obzirom da je ova prometnica sa 4 km završila na prihvatljivijih i prometno kvalitetnijih 5 km i to je tražilo izmjenu prostornog plana.", rekao je župan Goran Pauk izrazivši zadovoljstvo započetim radovima i uputivši zahvalu svim sudionicima ovog projekta.

Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine 5.1 km sa spojnicom na postojeću državnu cestu D8, na koju se priključuje netom prije ulaska u poslovnu zonu "Vodice". Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007. – 2013 uz sufinanciranje u iznosu 85% cijene Projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 68.914.821,00 HRK, bez PDV-a., dok vrijednost nadzora na izgradnji zaobilaznice iznosi 2.216.810,00 HRK, bez pdv-a, uz rok dovršetka od šest mjeseci.

Nakon  Vodica ministar  Butković obišao je infrastrukturne radove u uvali Vrnaža u Šibeniku, gdje su ga dočekali Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika i Željko Dulibić,ravnatelj Lučke uprave Šibensko – kninske županije.

"Ovo je jedan od rijetkih projekata kojima se rješavaju potrebe  lokalnog stanovništva tj. građana grada Šibenika.", rekao je ministra Butković obilazeći radove u uvali Vrnaža.

Infrastrukturni radovi u gradskoj lučici Vrnaža provode se u okviru „Projekta izgradnje luke otvorene za javni promet Vrnaža – kao komunalnog dijela luke Šibenik“, na području Grada Šibenika. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 38 milijuna kuna i podijeljena je u šest faza.

U pratnji ministra Butkovića bili su njegovi pomoćnici Jadranka Fržop i Mario Madunić te direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close