Ministar najavio: Stiže povećanje plaća za državne i javne službenike

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u četvrtak, u povodu predstavljanja prijedloga proračuna za iduću godinu na sjednici Vlade, da povećanja plaća mogu očekivati državni i javni službenici, kojima je poručio i da će uskoro dobiti kolektivni ugovor.

Dva najveća povećanja iduće godine mogu se očekivati u indeksaciji mirovina te povećanju plaća državnih i javnih službenika, ukupne vrijednosti preko dvije milijarde kuna, izjavio je Pavić novinarima prije sjednice Vlade, upitan za prve nacrte proračuna za 2018. godinu. 

Rekao je i da može umiriti sve zaposlenike u državnim i javnim institucijama jer će njihova prava biti zaštićena potpisivanjem kolektivnih ugovora, koji će vrijediti od 1. studenoga. 

 Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Komentari (7)
 • Twixer
  Twixer 22:23 2.11.2017.

  Hrvatski politicari su dobri samo u jednoj stvari: uzimanju od onih koji rade i dijeljenju onima koji ne rade.

  Da se razumijemo postoje zanimanja u javnom sektoru koja zasluzuju vece place, ali ih postoji i jos vise ciji rad ne vrijedi ni 0 kuna.

 • razer
  razer 16:21 2.11.2017.

  shumar


  Znači opet socijalizam umjesto da se višak novca u proračunu transferira za smanjenje poreza…

  Koliko ce dugo moci ovako? Kad svi mladi odu iz ove mocvare, od kog ca namaknuti novac za parazite? Imamo administraciju kao Kina, a cijela zemlja je jedan veci EU grad.

 • bisakovi
  bisakovi 15:08 2.11.2017.

  @Miami
  A SDP je kao postovao kolektivne ugovore?Romi su izgleda vec dali svoje glasove Bandicu,a HDZ je toliko trenutno u vodstvu prema SDP-u da mi se cini da SDP nema bas nikakve sanse ako budu uskoro izbori!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!