Ministar najavio: Stiže povećanje plaća za državne i javne službenike

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u četvrtak, u povodu predstavljanja prijedloga proračuna za iduću godinu na sjednici Vlade, da povećanja plaća mogu očekivati državni i javni službenici, kojima je poručio i da će uskoro dobiti kolektivni ugovor.

Dva najveća povećanja iduće godine mogu se očekivati u indeksaciji mirovina te povećanju plaća državnih i javnih službenika, ukupne vrijednosti preko dvije milijarde kuna, izjavio je Pavić novinarima prije sjednice Vlade, upitan za prve nacrte proračuna za 2018. godinu. 

Rekao je i da može umiriti sve zaposlenike u državnim i javnim institucijama jer će njihova prava biti zaštićena potpisivanjem kolektivnih ugovora, koji će vrijediti od 1. studenoga. 

 Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Komentari (7)
 • Twixer
  Twixer 22:23 2.11.2017.

  Hrvatski politicari su dobri samo u jednoj stvari: uzimanju od onih koji rade i dijeljenju onima koji ne rade.

  Da se razumijemo postoje zanimanja u javnom sektoru koja zasluzuju vece place, ali ih postoji i jos vise ciji rad ne vrijedi ni 0 kuna.

 • razer
  razer 16:21 2.11.2017.

  shumar


  Znači opet socijalizam umjesto da se višak novca u proračunu transferira za smanjenje poreza…

  Koliko ce dugo moci ovako? Kad svi mladi odu iz ove mocvare, od kog ca namaknuti novac za parazite? Imamo administraciju kao Kina, a cijela zemlja je jedan veci EU grad.

 • bisakovi
  bisakovi 15:08 2.11.2017.

  @Miami
  A SDP je kao postovao kolektivne ugovore?Romi su izgleda vec dali svoje glasove Bandicu,a HDZ je toliko trenutno u vodstvu prema SDP-u da mi se cini da SDP nema bas nikakve sanse ako budu uskoro izbori!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve