Ministar Mornar obećao: Povećat ćemo plaće u školstvu nakon izbora

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2015. u 08:54
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U jučerašnjoj emisiji HTV-a “Otvoreno”, analiziralo se između ostalog, hoće li Vlada tražiti sudsku zabranu štrajka prosvjetara, te hoće li u petak biti nastave u osnovnim i srednjim školama?

U jučerašnjoj emisiji HTV-a "Otvoreno", analiziralo se između ostalog, hoće li Vlada tražiti sudsku zabranu štrajka prosvjetara, te hoće li u petak biti nastave u osnovnim i srednjim školama?

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić rekao je da je prosječna plaća u obrazovanju niža od prosječne hrvatske plaće a to je dramatično podcjenjivanje ljudi koji rade u tom sektoru.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar odgovorio je kako se slaže da su plaće u školstvu relativno niske, ali da tražena svota nije mala – približno 400 milijuna kuna – i da je Vlada spremna odmah nakon izbora ponuditi održivi model povišice, piše HRT. Čim BDP naraste da se skupi višak novaca, prosvjetari će biti prvu u redu za povišicu, obećao je ministar.

Komentari (6)
Pogledajte sve


I tako kažu jutros na TV-u prosvjetari da sa razvojem i implementacijom novih tehnologija imaju sve više i više posla..

zastario kadar, to je osnovni problem, djeca sada znaju puno više od njih o tim tehnologijama

I tako kažu jutros na TV-u prosvjetari da sa razvojem i implementacijom novih tehnologija imaju sve više i više posla..

obećao je i Čačić prve godine mandata, da će dati ostavku, ako do devetog mjeseca ne bude rasta BDP, izračunajte sami koliko je od tada dobio plaća, dok nije morao otići, a koliko se stropoštao BDP, nikada kokošinjac nije vladao seoskim gospodarstvom, a mi smo evo i to dozvolili, dobro stojimo

A di je onaj plan 21. 2 place u plusu,a ne u minusu da ti se place. Obecat ce im kmerovi 50%-tno povecanje samo neka dobiju izbore.

New Report

Close