Ministar Medved izračunao: Evo koliko je koštala proslava Oluje

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2017. u 09:09
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svi troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini”, stoji u priopćenju.

Ministar branitelja Tomo Medved otkrio je koliko je koštala proslava Dana pobjede.

Priopćenje Ministarstva branitelja prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na veliku zainteresiranost medija o (su)financiranju obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" Ministarstvo hrvatskih branitelja je poslalo službeno priopćenje.

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO "Oluja" u Gradu Kninu,  Ministarstvo hrvatskih branitelja ove, kao i prijašnjih godina, podržava obilježavanje te važne obljetnice i u drugim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, zajedno s drugim resornim ministarstvima, gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a u suradnji s braniteljskim i stradalničkim drugama iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Tako je 2015. godine ovo Ministarstvo sufinanciralo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice VRO "Oluja" u Kninu, Slavonskom Brodu, Sinju, Zagrebu i Zadru te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Zagreb i Knin u ukupnom iznosu od 1.071.638,50 kuna.

U 2016. godini Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo je obilježavanje ove obljetnice u Kninu, Kaštelima, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin s ukupnim iznosom od 1.179.025,00 kuna.

I ove godine Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i VRO “Oluja” u Kninu te u Slunju, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vukovaru, Glini, Kastavu, Grobnišćini, Šibeniku, Petrinji, Osijeku, Sinju, Senju, Hvaru i odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin i Slunj. Po sadašnjim predračunima, okvirni iznos sufinanciranja obilježavanja ove obljetnice za 2017. godinu iznosi 1.040.000,00 kuna.

Napominjemo kako Ministarstvo hrvatskih branitelja još uvijek zaprima račune za ovogodišnje aktivnosti provedbe obilježavanja 22. obljetnice u mnogim gradovima diljem Hrvatske te kako ćemo tek po završetku i obradi svih računa imati informacije o konačnom iznosu proslave za 2017. godinu.

S obzirom na poseban interes medija za sufinanciranje proslave u Gradu Slunju, obavještavamo Vas kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja niz prigodnih cjelodnevnih aktivnosti i programa kao što su hodnja putevima „Oluje“, polumaraton, izložba vojne tehnike, izložbeni korzo OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata, sufinanciralo ukupnim iznosom od 100.000,00 kuna. Svi troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini", stoji u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

pa to kao jedan malo bolji traktor

New Report

Close