Ministar Matić: Gotovina izgovara riječi vjerskih krugova

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2012. u 16:09
Ministar branitelja Predrag Matić / (foto: Soundset)

Ministar branitelja Predrag Matić kometirao je pomirljivu retoriku generala Gotovine nakon izlaska na slobodu. Neki strani mediji već su Gotovinu svrstali u kategoriju desničara bliskog Katoličkoj crkvi, evo što je o svemu rekao Matić.

Ministar branitelja Predrag Matić osvrnuo se u Interviewu tjedna na Soundsetu na pomirljivu retoriku generala Gotovine nakon izlaska na slobodu. Neki strani mediji već su Gotovinu svrstali u kategoriju desničara bliskog Katoličkoj crkvi, evo što je o svemu rekao Matić.'Gotovina je pun samopouzdanja, vojničina od glave do pete, odrješit, oštar, no otkad je izbivao iz Hrvatske postao je staložen, miran, mislim da je u vjeri pronašao utjehu i svoju snagu. Iz riječi koje sad izgovara vidi se mirnoća koja više priliči vjerskim krugovima, nego vojničkim'', rekao je Matić.

'Gotovina je pun samopouzdanja, vojničina od glave do pete, odrješit, oštar, no otkad je izbivao iz Hrvatske postao je staložen, miran, mislim da je u vjeri pronašao utjehu i svoju snagu. Iz riječi koje sad izgovara vidi se mirnoća koja više priliči vjerskim krugovima, nego vojničkim'', rekao je Matić.

''Jeremić zloupotrebljava funkciju u UN-u''

Matić je komentirao i ispade predsjedavajućeg Opće skupštine Ujedinjenih naroda Vuka Jeremića protiv oslobađajuće presude hrvatskim generalima. ''Jeremić zloupotrebljava funkciju u Ujedinjenim narodima, smirit će se to kad se oni (Srbi, op.a.) malo ispušu'', rekao je Matić. Jeremić, podsjetimo, namjerava raspravljati o radu Haaškog suda u travnju. A preko Twittera se prepucavao i s Gotovininim odvjetnikom Lukom Mišetićem. Voditelj Saša Ćeramilac pitao je ministra i da prokomentira Mišetićevu izjavu Soundsetu o tome da Gotovina bezbrižno može prijeći granicu i otići u Sarajevo na ćevape.

''General Gotovina u džepu ima pravomoćnu presudu i ona vrijedi za cijeli svijet. Naravno da postoje pametnjakovići koji mogu stvari drugačije tumačiti, ali on je nevin pred cijelim svijetom. Nemojmo nasjedati politikantskim pričama. A to što Srbija pokreće postupak nakon Oluje, ja to pozdravljam jer je i Hrvatskoj u interesu da se dozna što se događalo'', odgovorio je Matić.

''Nijedan pravi branitelj se ne protivi objavi registra branitelja''

Ovog je tjedna najavljena objava registra branitelja, a kritičarima Matić poručuje: ''Nije me strah reakcija, pravi branitelji će biti ponosni, u čestom sam kontaktu s braniteljima, nisam sreo nijednog pravog branitelja koji je protiv objave. To je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti, ali i najsramotniji za one kojima tu nije mjesto'', zaključio je ministar Matić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close