Ministar Maras savjetovao i obišao koprivničke poduzetnike

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2015. u 09:42
Patrik Macek/PIXSELL

Najavio je kako putem svih ponuđenih programa, poduzetnici, u novoj poslovnoj godini, imaju na raspolaganju 400 milijuna kuna koje moraju iskoristiti.

Prošlog petka, 2. listopada 2015. godine, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa svojim je suradnicima posjetio Koprivnicu te sudjelovao na poduzetničkoj tribini pod nazivom “Poduzetna Hrvatska – jer možeš više”.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta, ministar je lokalnim poduzetnicima i obrtnicima predstavio programe za razvoj i poticanje poduzetništva koje Ministarstvo provodi te dosad ostvarene rezultate. Upoznao  ih je sa svim opcijama financiranja iz raznih fondova te informirao na koje sve načine mogu poboljšati poslovanje u suradnji s ministarstvom.

Isto tako, najavio je kako putem svih ponuđenih programa, poduzetnici, u novoj poslovnoj godini, imaju na raspolaganju 400 milijuna kuna koje moraju iskoristiti.

Osim ministra Marasa, s okupljenima je o problematici malog i srednjeg poduzetništva u Koprivničko-križevačkoj županiji pričao i njegov zamjenik Dražen Pros  koji je dodao kako se poduzetnici podravskog kraja još uvijek teško odlučuju za prijave na natječaje za dobivanje bespovratnih financijskih sredstava što bi se svakako moralo promijeniti.

Pomoćnica ministra Dijana Bezjak  predstavila je EU programe namijenjene malom i srednjem poduzetništvu. Poduzetnicima je objasnila na koji način mogu izvući najviše iz fondova i koji im sve ‘alati’ stoje na raspolaganju kako bi poslovanje doveli na višu razinu.

Predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a, Darko Liović, pak, pojasnio je koji su programi namijenjeni malom i srednjem poduzetništvu te je detaljnije prezentirao potpore, jamstva i kreditne programe koje dodjeljuje HAMAG-BICRO.

Direktorica Koprivničkog poduzetnika d.o.o. Martina Golčić poduzetnicima je predstavila  projekte koje Koprivnički poduzetnik d.o.o., kao poduzetnička potporna institucija,  provodi i priprema. Isto tako, ukratko je objasnila koje sve usluge u Poduzetniku u suradnji s MINPO-om nude s ciljem promicanja poduzetništva na području naše županije.

Na kraju posjeta, Ministar je obišao  Medičarnu Špičko čija je vlasnica, Ljubica Špičko, na natječaju Poduzetnički impuls dobila bespovratnu financijsku potporu te radionicu u sklopu projekta “Ready, Steady, Go!’ koja se održavala u dvorani Doma mladih.

Komentirajte prvi

New Report

Close