Ministar Lorencin u Kijevu s ukrajinskim touroperatorima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. lipanj 2013. u 14:53
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Povod posjeta ministra turizma Lorencina i ostalih Ukrajini i Kijevu, slično kao i jučer Rusiji i Moskvi, je želja da se osobno na terenu uvjere kako ide izdavanje viza

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Kijevu na sastanku s ukrajinskim touroperatorima ponovio ono što je kazao i jučer u Moskvi s ruskim organizatorima putovanja da će se po povratku u Hrvatsku sastati s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić te s njom razgovarati o procesu izdavanja viza i predložiti joj neke mjere za dodatno poboljšanje tog postupka, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Uz ministra Lorencina u službenom posjetu Ukrajini odnosno Kijevu danas su i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić te predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, među kojima je Marko Perić naglasio kako je ove godine u Ukrajini zaprimljeno gotovo 3.500 zahtjeva za vizu u Veleposlanstvu u Kijevu te kako se posljednja dva tjedna bilježi pojačani interes, a dnevno se zaprima stotinjak zahtjeva.

Pri Veleposlanstvu u Kijevu ukupno je akreditirano 96 turističkih agencija, a u završnoj je fazi, kako je kazao, i razgovor s tvrtkom koja će otvarati vizne centre u Ukrajini, i to tijekom srpnja u Kijevu, Lavovu, Odesi, Donjecku i Harkovu.

Podsjetio je i da je hrvatska Vlada nedavno donijela odluku prema kojoj stranci nositelji schengenskih dozvola boravaka i viza ne trebaju imati dodatnu vizu za Hrvatsku.

Povod posjeta ministra turizma Lorencina i ostalih Ukrajini i Kijevu, slično kao i jučer Rusiji i Moskvi, je želja da se osobno na terenu uvjere kako ide izdavanje viza za turiste i druge putnike iz tih zemalja koji žele u Hrvatsku, kako poboljšati taj proces te razgovarati o ostalim aktualnostima s tog tržišta.

Ističući u razgovorima važnost ukrajinskog tržišta u hrvatskom turizmu u kojem se nalazi među dvadeset najvažnijih emitivnih tržišta, ministar Lorencin je naglasio kako se uvjerio da su u Kijevu već napravljeni pozitivni pomaci u kadroviranju i opremi što će omogućiti dodatno ubrzavanje procesa dobivanja viza.

I on, kao i hrvatski veleposlanik u Ukrajini Tomislav Vidošević pozvali su touroperatore na suradnju koja će, kako su kazali, donijeti kredibilitet i jednostavnije rješavanje izazovnih situacija.

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Matešić predstavila je hrvatsku turističku ponudu dodavši da je ove godine usvojena Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. čijom se realizacijom Hrvatska planira svrstati među 20 zemalja svijeta po konkurentnosti u turizmu.

Cilj Strategije je i promovirati Hrvatsku kao destinaciju cjelogodišnjeg turizma, a ne samo u ljetnim mjesecima, jer Hrvatska ima, kako je kazala, i prekrasan kontinent te ponudu koja može zadovoljiti goste različitih interesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close