Ministar Lorencin i nova kineska veleposlanica o suradnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2014. u 15:16
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ministar turizma Darko Lorencin sastao se danas s novom veleposlanicom NR Kine u Hrvatskoj Deng Ying s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja međudržavne i posebno suradnje na području turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin sastao se danas s novom veleposlanicom NR Kine u Hrvatskoj Deng Ying s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja međudržavne i posebno suradnje na području turizma te kako privući znatno veći broj kineskih turista u Hrvatsku o čemu će, kako je najavio, razgovarati i tijekom svog službenog posjeta Kini u travnju ove godine.

Prema objavi o tom sastanku s web stranica Ministarstva, kineska veleposlanica Ying je ministru kazala da Kina Hrvatsku doživljava kao prijateljsku i turističku zemlju bogatu prirodnim resursima izrazivši i zadovoljstvo što kineski turisti sve više dolaze u Hrvatsku i to tijekom cijele godine.

Spomenula je i da kineski turisti posjete čak četiri zemlje unutar 10 do 12 dana izdvojenih za putovanja, dok je Lorencin naglasio da se u Hrvatskoj posebno vodi računa o definiranju konkretnih turističkih proizvoda za sve turiste te da se s obzirom na to da kineski turisti destinacije posjećuju izvan glavnog dijela sezone radi na kreiranju zajedničke ponude više destinacija kojom bi bili konkurentniji na kineskom tržištu.

U tom je smislu napomenuo kako je Hrvatska na sajmovima dalekih tržišta do sada nastupala zajedno sa Slovenijom, a potvrdio je i da se vode razgovori s talijanskom pokrajinom Friuli-Venezia Giulia s ciljem kreiranja zajedničkih turističkih proizvoda i ponude.

Veleposlanica Ying je kao otvorena pitanja navela nepostojanje direktnih avionskih linija i duge procedure za izdavanje viza, na što joj je ministar kazao da je jedna od osnovnih zadaća novog koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) uvođenje interkontinentalnih letova koje će biti lakše kreirati kada se uspostavi navedena međudestinacijska suradnja.

Za vizni režim je rekao da je ulaskom u EU Hrvatska kao obvezu preuzela novi vizni režim, ali i da se puno radi na ubrzavanju cjelokupnog procesa izdavanja viza jer je u interesu Hrvatske da bude što pristupačnija destinacija.

Na sastanku se govorilo i o investicijama, pripremi brojnih turističkih projekata te da je u protekle dvije godine u Hrvatskoj puno učinjeno na poboljšanju investicijske klime.

Komentirajte prvi

New Report

Close