Ministar Lalovac odgovorio Bohačeku: Ovo je napokon ozbiljan korak

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 14:31
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Nadam se da će kroz mjesec dana na stolu biti nekakvi izračuni, ali mi je prvo najvažnije da i Udruga Franak to prihvati”, zaključuje ministar financija.

Ministar financija Boris Lalovac reagirao je na izjave direktora Hrvatske udruge banaka Zorana Bohačeka, koji je gostovao na N1 televiziji..

Bohaček je, podsjetimo, po prvi puta kao trajno rješenje za problem kredita u švicarcima naveo mogućnost konverzije kredita u eure.

"Ja se nadam da je ovo početak pravih pregovora. Ovo je sada napokon ozbiljak korak u rješavanju dugoročnog pitanja. Ja se samo nadam da je i Udruzi Franak ovo, recimo, druga opcija, jer znamo da je njihova prva opcija bila konverzija u kune. Ukoliko je to slučaj, onda treba razgovarati o modelima unutar te konverzije", kazao je ministar Lalovac za N1. 

"Nadam se da će kroz mjesec dana na stolu biti nekakvi izračuni, ali mi je prvo najvažnije da i Udruga Franak to prihvati. Nadam se da će se i oni vratiti za stol i da ćemo krenuti u konstruktivne razgovore", zaključuje ministar financija. Cijeli intervju s ministrom Lalovcem bit će objavljen u Dnevniku N1 u 19 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close