Ministar Jovanović zadovoljan načinom realizacije zdravstvenog odgoja u školama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2013. u 08:17
Ž.Jovanović (Foto:Goran Kovačić/PIXSELL)

Prema riječima ministra, zdravstveni odgoj u hrvatskim školama jača djecu i obitelj, a time i cijelo društvo.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je jučer u Vukovaru kako je vrlo zadovoljan načinom realizacije zdravstvenog odgoja u svim školama.

"Vjerujem da će zdravstveni odgoj donijeti puno dobroga djeci, obiteljima i cijelom društvu. Naša poruka je da se kroz zdravstveni odgoj koji će se provoditi na satovima razrednika potiče razgovor djece i da to bude interaktivni oblik nastave u kojem nema klasičnog predavanja nego se djecu uči razmišljati i razgovarati i donositi odluke i stavove", kazao je novinarima Jovanović. Prema njegovim riječima, zdravstveni odgoj u hrvatskim školama jača djecu i obitelj, a time i cijelo društvo.

"Kroz zdravstveni odgoj vi djeci dajete bolji i duži život. U Hrvatskoj se primjerice zbog pretjerane težine umire pet od petnaest godina ranije. Ako djecu od prvog razreda naučimo da se hrane kvalitetno i bave se tjelesnom aktivnošću onda ćemo spriječiti njihovu debljinu i omogučiti im kvalitetniji život", rekao je Jovanović odgovarajući na novinarska pitanja.

Ministar Jovanović u Vukovaru je bio nazočan sastanku roditelja Tehničke škole Nikola Tesla i ravnatelja te srednjoškolske ustanove. Na sastanku je odlučeno da će učenici te škole, koji je zbog dugotrajane obnove od ovog polugodišta ne pohađaju nastavu, od sutra ponovno u školske klupe, i to u vukovarskom Veleučilištu Lavoslava Ružičke.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

– prvo premijer na nastavu tj u mup zbog maltretirenja i mlaćenja žene koje nikako nesmje u javnost

a kako bi to dizač utega i smio biti nezadovoljan, kada mu je premijerova žena glavna u predstavljanju zdravstvenog odgoja,
te ako bi samo spomenuo da je nezadovoljan njenim projektom,
obzirom da smo doznali da se kod gospođe u kući ne jede nezdrava hrana i grickalice, dovoljno bi bilo da premijeru skuha jednu veliku porciju graha po starom “prvomajskom” receptu i gospodin dizač bi već sutra izletio iz “premijerove vlade” gdje se za sada dobro drži zahvaljujući opet premijerovoj zdravoj prehrani, koja ne oslobađa veliku količinu plinova prilikom probave[emo_plazi]

Odvratna kretenčina , s kockastom glavurdom .

New Report

Close