Ministar Jovanović na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2014. u 08:25
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Forum je, ističe se, i jedinstvena prigoda za razmjenu iskustava o pozitivnom utjecaju kvalitete obrazovanja na ključne socijalne, ekonomske i globalne izazove s kojima se svaka zemlja suočava.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i njegova pomoćnica za obrazovanje Sabina Glasovac od danas sudjeluju na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu što se održava od 19. do 22. siječnja .

Glavne teme Foruma su uključivanje učenika u razvoj politike tako da postanu nositelji obrazovanja, a ne isključivo predmet obrazovanja, te razvoj tehnologije ne samo u području obrazovanja u školama, nego i za razvijanje navike učenja u krugu obitelji, navodi se u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS).

Svjetski obrazovni forum tradicionalno se održava u Londonu i okuplja ministre obrazovanja, a ove godine će u njegovu radu sudjelovati više od stotinu ministara, među kojima i hrvatski ministar Jovanović, koji će podijeliti svoja iskustva i ambicije u kreiranju obrazovne politike.

Dodaje se da će sudionici Foruma razgovarati i o važnosti prilagodbe tradicionalnih nastavnih planova kako bi se postiglo da današnje učenje odgovara realnim potrebama i mogućnostima budućih zapošljavanja, razvoju novih modela procjena znanja te poticanju suradnje između vlada, agencija i korporacija u podržavanju učenja i napretka modernog društva u kojem će svi učiti jedni od drugih i međusobno se podržavati.

Forum je, ističe se, i jedinstvena prigoda za razmjenu iskustava o pozitivnom utjecaju kvalitete obrazovanja na ključne socijalne, ekonomske i globalne izazove s kojima se svaka zemlja suočava.

Među ostalim, ministri će na Forumu izvijestiti i o izazovima s kojima se suočavaju nacionalni obrazovni sustavi, strategijama za njihovo rješavanje, prioritetima u sljedećem razdoblju i mjerama za uspješno uključivanje učitelja i nastavnika u razvoj obrazovanja te mjerama za potporu razvoja vještina koje se odnose na prirodne znanosti, tehnologiju, matematiku i tehničke znanosti, odnosno vještina koje sektor industrije smatra ključnim za razvoj gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close