‘Ministar je morao znati za eventualne nezakonitosti u nadzoru’

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2012. u 13:43
Ranko Ostojić (PXL)

Svakako treba utvrditi i političku odgovornost, a pri tome mislim na ministra policije Ranka Ostojića, jer su morali biti upoznati s manjkavostima u nadzoru…

"Ako se svi ovi medijski napisi o nezakonitom nadzoru pokažu točnima, svakako bi trebalo doći do velikih promjena u MUP-u. Ne mislim pri tome samo na smjenu ljudi koji su izravno uključeni u moguće nezakonitosti, nego i promjene sustava nadzora koji već odavno pokazuje svoje manjkavosti", rekao je za Index Đuro Lubura.

Đuro Lubura je stalni sudski vještak za telekomunikacije, tehniku i metodologiju prisluškivanja i vodeći hrvatski stručnjak u tom polju."Svakako treba utvrditi i političku odgovornost, a pri tome mislim na ministra policije Ranka Ostojića, jer su morali biti upoznati s manjkavostima u nadzoru uporabe policijski ovlasti budući i sam godinama na to upozoravam.Nažalost, ni to dolaskom nove vlasti ništa nije napravljeno", istaknuo je Lubura za Index.

Lubura je podsjetio kako je ministar Ostojić predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija te bi morao znati za eventualne nezakonitosti ukoliko su doista utvrđene, i stoga nešto poduzeti. U razgovoru za Index, Lubura je naglasio kako policiji nedostaje pravi nadzor s obzirom da imaju vrlo velike ovlasti. "Među takvim ovlastima je primjerice i činjenica da mogu tražiti ispise telekomunikacijskih podataka za bilo koji broj bez da imaju odobrenje suda. Apsurd je da za tajne službe postoji kakav-takav nadzor, no policiju zapravo ne nadzire nitko."

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jedan je odgovoran i to po zapovijednoj odgovornosti.
Da vidim sada Milančeta i njegovu PravDA.

New Report

Close