Milošević: Vlada se sve češće izvlači na HDZ

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2013. u 16:30
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ustvrdila je danas da se zbog sve lošijih rezultata vlada sve češće izvlači na HDZ.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ustvrdila je danas da se zbog sve lošijih rezultata vlada sve češće izvlači na HDZ umjesto da ispunjava obećanja o gospodarskom rastu, te ističe da je zbog toga Hrvatskoj hitno nužan novi smjer.

Zadnjih dana svjedočimo da se članovi koalicije ne mogu dogovoriti oko investicijske i porezne politike, a unutar SDP-a o tome hoće li i kada doći do gospodarskog rasta, rekao je Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik i koordinator HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku na konferenciji za novinare. HDZ je u proteklih dvadeset godina ostvarila sve velike povijesne uspjehe u državi dok je SDP i na vlasti bio samo promatrač, dodao je.

Milošević zamjera premijeru Milanoviću što unatoč gospodarskom padu i kritikama sindikata, poslodavaca, obrtnika i poljoprivrednika "tvrdoglavo kaže da neće mijenjati smjer". Očekivali bismo poniznost, a čujemo samo bahatost i taštinu, istaknuo je.

Po njegovim riječima, aktualna vlada se iz očaja počela pozivati na projekte HDZ-ove vlade, pa se, među ostalim, bavi njihovim planom za uklanjanje prepreka ulagačima, a zbog lokalnih izbora nakon godinu dana prihvaća njihovo inzistiranje za nastavak gradnje Pelješkog mosta. Milošević kaže da HDZ neće odustati ni od nove trase željezničke pruge, kako bi Hrvatska iskoristila svoj puni geostrateški potencijal, a Rijeka postala ulazna i izlazna točka robe za EU.

U svom gospodarskom planu HDZ vidi tržišno-socijalni model sličan onome na kojem se temelji njemački uspjeh, a koji predviđa, među ostalim, smanjivanje poreznih presija, učinkovitu javnu administraciju, promjenu odnosa prema poduzetnicima i obrtnicima.

Milošević nije odgovorio na pitanje novinara o tome je li Đuro Njavro autor HDZ-ova gospodarskog programa, najavivši da će se program predstaviti u cijelosti kada bude gotov, a za sada se u javnost s njime izlazi u dijelovima.

Goran Soldo, tajnik tih HDZ-ovih odbora, istaknuo je da u godini ulaska u EU vlada nije iskoristila golemi geostrateški potencijal Hrvatske. Prema podacima HNB-a u posljednja tri mjeseca nitko od stranih investitora nije uložio u Hrvatsku, a taj zabrinjavajući trend pokazuje da hrvatskoj vladi ne samo da ne vjeruju građani, već i poduzetnici i strani investitori, ustvrdio je.

Soldo smatra da se jedino promjenom gospodarskih modela može imati stvarne koristi od članstva u Europskoj uniji, a ne prodajom nacionalnih blaga poput Croatia Osiguranja, Hrvatske poštanske banke i već izgrađenih dionica Autocesta, dok Plan 21 ocjenjuje "najvećom prevarom hrvatskog naroda".

Komentirajte prvi

New Report

Close