Milošević: Premijer ne zna reći kako ostvariti najavljenii rast

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2013. u 18:17
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vlada bi trebala pronaći poticaje za očuvanje radnih mjesta, a ne za otvaranje novih jer je, objasnio je Milošević.

HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević govoreći na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Čakovcu o javnim investicijama rekao je da su one bitne, no da je ključ oporavka nacionalnoga gospodarstva u potpori privatnom sektoru jer samo te investicije mogu pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

Zbog loših poteza sadašnje vlasti, BDP će pasti, nezaposlenost će rasti, a premijer ne zna reći kako ostvariti najavljeni gospodarski rast u 2013., ocijenio je Milošević i dodao kako se i za prošlu godinu najavljivao rast BDP, a on je pao dva posto.

Vlada bi trebala pronaći poticaje za očuvanje radnih mjesta, a ne za otvaranje novih jer je, objasnio je Milošević, lakše, brže i jeftinije sačuvati radna mjesta, nego otvarati nova.

"Gospodarska bezidejnost aktualne vlasti najbolje se vidi na primjeru riječke luke", ocijenio je Milošević i dodao da je vlada odustala od izgradnje nove željezničke trase prema Rijeci, čime ne iskorištavamo potencijal tamošnje luke, ali na tu trasu ne može se povezati ni gospodarstvo krajeva kroz koju bi prolazila.

O državnim investicijama u Međimurju govorila je saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak, koja je rekla kako se ne zna koliko će i hoće li uopće od planiranih 6,7 miljarda kuna iz državnog proračuna nešto stići preko Drave.

Ustvrdila je kako je u toj županiji najniži prosjek plaća u državi – 3.736 kuna, a nezaposlenih je više od osam tisuća.

O negativnoj vanjskotrgovinskoj bilanci županije, u kojoj je uvoz pokriven izvozom od 85 posto, a prije godinu dana bio je 100 posto, predsjednik međimurskoga HDZ-a Darko Horvat rekao je kako je to posljedica loših poteza na državnoj razini. Naime, Ministarstvo gospodarstva bez obrazložanja ne produžuje izvozne dozvole poznatim međimurskim gospodarstvenicima.

Govoreći o imenima kandidata HDZ-a na lokalnim izborima, Horvat je najavio kako će uskoro biti predstavljena.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji na županijskoj razini s HNS-om, rekao je kako se s tom strankom već dobro surađivalo te da je Međimurje zbog toga doživjelo ekspanziju pa ne vidi razlog zbog kojeg se ta koalicija ne bi mogla ponoviti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobro jutro. A Milošević kao zna?

New Report

Close