Milošević: Porezno rasterećenje dobrodošlo, ali ne vodi napretku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. kolovoz 2014. u 15:13
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Svako porezno rasterećenje građana je dobro došlo, ali ovo sada najvjerojatnije neće dovesti do povećanja potrošnje, niti otvaranja radnih mjesta pa ni napretka hrvatskog gospodarstva, za što treba cjelovita ekonomska politika.

Svako porezno rasterećenje građana je dobro došlo, ali ovo sada najvjerojatnije neće dovesti do povećanja potrošnje, niti otvaranja radnih mjesta pa ni napretka hrvatskog gospodarstva, za što treba cjelovita ekonomska politika, a ne manja porezna reforma, ocjena je saborskog zastupnika HDZ-a Domagoja Miloševića.

Takvu ocjenu poreznih izmjena vezanih uz porez na dohodak koju priprema Vlada novinarima je danas iznio Milošević odgovarajući na njihov upit tijekom svečanosti otvaranja robne kuće Ikee u Zagrebu, gdje je zajedno s još 100-ak državnih i lokalnih dužnosnika te poslovnih partnera Ikee prisustvovao i tradicionalnom švedskom doručku s predstavnicima Ikea Grupe.

"O potrebi poreznog rasterećenja građana i poslodavaca u HDZ-u govorimo zadnje tri godine, a ovo što sada pokušava aktualna vlada nije dovoljno, njezina vjerodostojnost nakon tri godine je masakr hrvatskog gospodarstva, posebno privatnog sektora", izjavio je Milošević, koji je u bivšoj, HDZ-ovoj Vladi bio potpredsjednik za investicije.

Vjerodostojnost Vlade ocijenio je nulom, pogotovo što su, kako je kazao, za tri mjeseca predsjednički izbori, a za otprilike isto toliko vremena u Hrvatskoj počinje i izborna godina.

Za otvaranje Ikee u Zagrebu smatra da je zaslužan investitor čiji su i novci, te se nada da je Hrvatska kao država, bez obzira koja je administracija i čija vlada na vlasti, nešto naučila iz proteklih godina i teške preduge procedure vezane za projekt Ikee u Zagrebu.

"Da smo bili pametniji i brži, onda bi Ikea uložila ne 100-ak nego 200 do 250 i više milijuna eura u Hrvatskoj proteklih godina", ocijenio je Milošević.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Članovi prošle vlade detaljno poznaju probleme koje su uzrokovali i prepustili sadašnjoj vladi, a ta će ih najvjerojatnije prepustiti sljedećoj. Tako je jedna članica prošle vlade svjesna trenutnoga jadnog stanja u hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a vlada u kojoj je ona bila članica propustila je svojevremeno povoljan trenutak za nabavu novih zrakoplova. Nadalje, članovi prošle vlade uspješno su zaduživali RH, a članovi ove vlade nastavili su taj obrazac vladanja. Jedan savjetnik prošle vlade kritizira poteze sadašnje, a u vrijeme njegova savjetničkog angažmana ekonomska kriza je nezaustavljivo napredovala. Začarani krugovi.

New Report

Close