Miloš vinarija, Krauthaker osoba godine

Autor: Marta Duić , 13. studeni 2018. u 22:00
Ivan Miloš (lijevo) preuzeo nagradu /Davor Puklavec/PIXSELL

Osim priznanja vinarijama i pojedincima, dodijeljene su nagrade za životno djelo.

Zagrebačka tvrtka Vinart u ponedjeljak je u Kaptol Boutique cinema održala drugu dodjelu godišnjih postignuća koja je okupila stručnjake iz svih grana vinarstva. Vinski Oscari uručeni su onima koji su u 2017. i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

“Povijest postoji samo ako je zapisana i zato nagrađujemo one najzaslužnije za razvoj naše vinske scene. Cilj nam je izgraditi muzej vina kojim ćemo odati priznanje svim ključnim ljudima”, kaže Saša Špiranec, osnivač nagrada.

Odbor od 25 članova odlučivao je o nagradama, a uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo.

Ove godine to su međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te znanstvenik i autor brojnih publikacija prof. dr. Nikola Mirošević.

Romerquelle Osoba godine je Vlado Krauthaker, a Romerquelle Vinarija godine je Vinarija Miloš, dok su u kategoriji Lidl regionalne vinarije godine nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija).

“Uskoro kreće izbor Lidl vino godine u kategorijama crno, bijelo i rose, a nagrada je uvrštavanje vina u ponudu 96 Lidlovih trgovina u Hrvatskoj”, otkrila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.

U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrađeni su Roto dinamic kao veletrgovac godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine. Nagradu udruge Women on Wine za vino godine dobilo je vino Bibich Ambra.

Komentirajte prvi

New Report

Close