Miletić i Flego primili novog Generalnog konzula Italije u Rijeci

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2015. u 13:37
Dusko Marusić PIXSELL

Na dužnost Generalnog konzula Italije u Rijeci Paolo Palminteri stupio je 24. kolovoza ove godine, a diplomatski karijeru započeo je još 2001. godine.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas u prostorijama pulske Komunalne palače novog Generalnog konzula Italije u Rijeci Paola Palminteria u njegovom nastupnom posjetu Puli.

Miletić je konzulu čestitao na imenovanju te mu je poželio puno uspjeha u daljnjem radu. "S talijanskim konzulatom do sad smo imali više nego uspješnu suradnju i vjerujem da će tako biti i dalje. Pula i Istra tradicionalno su multietničke i tolerantne sredine koje njeguju prava svih nacionalnih manjina, a u cijeloj regiji imamo odlične odnose upravo sa zajednicom Talijana", kazao je Miletić.

Uspjehe u radu konzulu je poželio je i istarski župan koji je naglasio kako prostora za još bolju suradnju ima, posebice na području gospodarstva i kulture.  

Na dužnost Generalnog konzula Italije u Rijeci Paolo Palminteri stupio je 24. kolovoza ove godine, a diplomatski karijeru započeo je još 2001. godine.  "Pulu sam posljednji put posjetio 2011. godine kada je u pulskoj Areni organiziran svečani koncert upriličen povodom  jačanja prijateljstva Hrvatske i Italije, a  na kojemu su sudjelovali tadašnji predsjednici  dviju država Ivo Josipović i Giorgio Napolitano. Smatram kako je tada iz Pule poslana snažna poruka prijateljstva naših država i nadam se da ćemo tako nastaviti i mi surađivati, posebice na gospodarskom planu," zaključio je Palminteri.

Komentirajte prvi

New Report

Close