'Želimo potaknuti one koji dnevno pišu tekstove u novinama'

 Photo: Patrik Macek/PIXSELL Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada želi potaknuti pisanje, dnevne informativne novine općeg informativnog karaktera su novine koje pišu tekstove, kaže premijer.

Premijer Zoran Milanović komentirao je na današnjoj sjednici Vlade rasprave o sniženoj stopi PDV-a na novine, piše Večernji list.

"Svaka porezna politika je politika. Svaka vlada treba odrediti prioritete. I kada razgovaramo o tome, vidim da se zakuhala rasprava u Saboru. Nitko se nije pitao zašto je PDV na dječje cipele 25 posto i hrane 25 posto? Stopa od pet posto je socijalna stopa. Vlada želi potaknuti pisanje, dnevne informativne novine općeg informativnog karaktera su novine koje pišu tekstove. Želimo poticati one koji dnevno pišu tekstove. Molim i apeliram na sve u Saboru da to imaju u vidu.

Ovdje govorimo o tome da se PDV na opće informativne novine smanji na pet posto. On je već 10 posto, dva i pol puta je manji od opće stope", kazao je Milanović dodajući da novine moraju imati podršku i nakon ulaska u EU. Rješenje nije savršeno, ali je razumno", kaže MIlanović te dodao da Vlada želi spuštanjem PDV s 10 na 5 posto poticati pisanje i olakšati novinarima.

Komentari (2)
 • Funky
  Funky 11:41 13.6.2013.

  Poznato je da u krizi ljudi najviše čitaju novine.
  Smanjenje PDV-a na novine je stoga upravo ključna olakšica koja će im povećati kućni budžet i pridonijeti lakšem životu u krizi.

 • JooZoo
  JooZoo 11:27 13.6.2013.

  Ovo je na tragu one narodne “Hvalite me usta moja….” posebno ako se zna da su Agrokor i Adirs odlučili u objediniti snage Tiska i i-Novina te veličati ime njegovo. Još da Milanović smanji porez “na pisanje po papiru” (a ne na pisanje po web portalima), pogodba izvršena a budućnost Tiska i I-Novina je zagarantiana. Ako prođe Zakon kupujte dionice TISK-R-A

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!