Milanović želi maknuti članove HNS-a iz javnih poduzeća?

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2013. u 12:15
Anka Mrak-Taritaš (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Anka Mrak-Taritaš dala je naslutiti da bi se tu moglo raditi o Milanovićevom ubrzanom čišćenju HNS-ova kadra iz državnih poduzeća.

U posljednje su se vrijeme zaredale brojne afere čiji su glavni akteri članovi Hrvatske narodne stranke. Prošli je tjedan tako oboren rekord: prvo afera sa slanjem obavijesti svim članovima HNS-a da se zaposle u Ministarstvu gospodarstva, a potom je odjeknuo slučaj Tomislava Sauche. Na kraju tjedna na red je došla i ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš , piše Jutarnji list. 

Podsjetimo, tjednik Globus je otkrio kako je njezin suprug Zlatko Taritaš na natječaju u prosincu prošle godine dobio posao nakon navodno fiktivnog natječaja za radno mjesto, koji je raspisao Plinacro. Mrak-Taritaš je  izjavila kako će njezin suprug raskinuti ugovor o radu u Plinacrou, ali i kako ona ne namjerava podnijeti ostavku zbog medijskih spekulacija da je njezin suprug posao u toj državnoj tvrtki dobio uz pomoć političkog kadroviranja.

'Legendarna' ljestvica ispod koje se, kako govori premijer Milanović, neće ići ni pod koju cijenu, u dva je navrata, piše Jutarnji list, spomenuo i kada je na red pozvao ministricu. Tu ljestvicu ministrica Mrak-Taritaš u razgovoru za Jutarnji list nije kritizirala, no iz odgovora na pitanje o dvostrukim kriterijima dala je naslutiti da bi se tu moglo raditi o Milanovićevom ubrzanom čišćenju HNS-ova kadra iz državnih poduzeća, ili možda svih onih koji ne misle kao on i njegovi najbliži savjetnici i kolege, navodi Jutarnji. 

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Stranka koja prema anketama ima podršku 1,7 % glasača upravlja sa skoro cjelim Hrvatskim gospodarstvom .

I to loše jer svi pokazatelji su u padu , osim što raste broj nezaposlenih (372.000) i inflacija (5,2 %)

Ovi iz HNS se ponašaju kao Srbi na početku 90tih.Iako zasad samo viču kako su ugroženi, a još domalo će početi organizirati mitinge po gradovima. Dobro, analogija nije baš pogođena, ali zašto misli da je to njihovo prirodno pravo da sepostavljaju na rukovodeće mjesta, da se zapošljavavaju po stranačkoj pripadnosti. Kao Hercegovci kad su zapošljavali svoju rodbinu po ministarstvima i državnim firmama, kao to je njihovo pravo? da se raspisuju natječaji za radno mjesto samo za jednu osobu? Njihovo je pravo da si nabavljaju nova vozila sa grijanim sjedalima, da potpisuju si ugovore koji im jamče osiguranu budućnost, bez obzira kako radili i koliko bili sposobni? Ministarstvo graditeljstva je nosilac akcije legalizacije bespravnih objekata, a kako tvari stoje preko 50 posto objekata će otati nelegalizirano. Kako EU zahtjeva da svi objekti budu legalizirani izvjesno je da će doć do rješavanje problema preko koljena pri ulasku u EU. Kako?

New Report

Close