Milanović zahvalio javnosti za strpljenje oko Ljubljanske banke

Autor: Marija Crnjak , 13. ožujak 2013. u 13:09
Potpisivanje memoranduma; Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Trebalo je puno živaca, možda prije svega hrvatskih građana, pa i naših, da se kroz ovo “naviga”, smireno i koncentrirano, i da na kraju dođemo do rješenja koje i jedne i druge zadovoljava”, kazao je premijer.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Memorandum o suglasnosti između RH i Republike Slovenije kojeg su u ponedjeljak potpisali premijeri Zoran Milanović i Janez Janša, riješivši time  pitanje Ljubljanske banke. Milanović je zahvalio svima koji su se potrudili da se riješi problem, ali i javnosti na strpljenju.

 "Trebalo je puno živaca, možda prije svega hrvatskih građana, pa i naših, da se kroz ovo "naviga", smireno i koncentrirano, i da na kraju dođemo do rješenja koje i jedne i druge  zadovoljava. Zahvaljujem stoga hrvatskoj javnosti, jer je u nekim trenucima sve skupa stvaralo dosta nervoze", kazao je Milanović.

Vlada je napravila plan aktivnosti kojima će se provesti sve odredbe Memoranduma, što uključuje i Ministarstvo financija. Kako je poznato, Memorandumom o suglasnosti dogovoreno je da se pitanje Ljubljanske banke rješava u sklopu sukcesije, a Hrvatska se zauzvrat obvezala da će u mirovanje staviti sve sudske postupke vezane uz potraživanja od Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima. Također, dogovoreno je da će slovenska Vlada odmah pokrenuti postupak ratifikacije hrvatskoga pristupnog ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close