Milanović: Za lokalne izbore snažnije do birača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2013. u 09:46
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik SDP-a i vlade Zoran Milanović izrazio je večeras uvjerenje da će na predstojećim lokalnim izborima biti veći odaziv birača nego što je to bio za Europski parlament, najavivši da će se SDP snažnije boriti kako bi njegove poruke došle do birača.

Predsjednik SDP-a i vlade Zoran Milanović izrazio je večeras uvjerenje da će na predstojećim lokalnim izborima biti veći odaziv birača nego što je to bio za Europski parlament, najavivši da će se SDP snažnije boriti kako bi njegove poruke došle do birača.

„Dali smo sve od sebe i borit ćemo se još više i jače da naše poruke i naša politika dopre do birača te da ih motiviramo da iziđu na izbore“, rekao je Milanović.

Zahvalivši se koalicijskim partnerima HNS-u i HSU-u, Milanović je posebnu zahvalio onima koji su izišli na izbore. „Njima zahvaljujem svima, naročito onima koji su nam dali povjerenje, a one koji nisu izišli na izbore što je njihovo građansko pravo, pozivam da da sljedeći put iziđu“, poručio je.

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović čestitao je koaliciji HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i Bloku umirovljenici zajedno na šest osvojenih zastupničkih mjesta u Europskom parlamentu, nasuprot pet koliko je izborila koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a.

„Glasovi su izbrojani i ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam onima koji su dobili više glasova i koji su pobijedili na ovim izborima“, rekao je Milanović.

Priznao je kako je očekivao bolji rezultat. „Izbori su bili s niskim odazivom. Međutim niski odaziv je bio i nama i našim suparnicima“, ustvrdio je dodavši kako će o razlozima takvog odaziva još biti riječi tijekom predstojećih dana.

„Da nije bilo promjena i uvođenja reda u popis birača bio bi još manji pa bismo tada imali neslavan rekord najnižeg odaziva. Na nama u politici je da razmislimo zašto su se ljudi oglušili na ove izbore i zašto je samo 20 posto upisanih birača izišlo“, poručio je Milanović.

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica vlade Vesna Pusić priznala je kako se i ona nadala boljem rezultatu.

„ Ja sam se također nadala da ćemo za nijansu dobiti bolje rezultate i da ćemo imati šest europarlamentaraca“, rekla je dodavši međutim kako ih imaju pet i na njih su ponosni.

„Činjenica je da ćemo imati prvu ekipu i na temelju te prve ekipe koja će biti u Europskom parlamentu na godinu dana izaći ćemo za godinu dana ponovo na izbore za Europski parlament“, kazala je Pusić izrazivši nadu da će do tada biti uspješniji u komuniciranju svoje politike s hrvatskim biračima ali i da će oni u većem broju prepoznati važnost Europskog parlamenta.

Čestitajući pobjednicima predsjednik HSU-a Silvano Hrelja poručio je: „Jedna bitka može biti izgubljena ali ne i rat. Pred nama su novi izbori, a za godinu dana ćemo biti svi pametniji te sam siguran da neće biti 38 tisuća nevažećih listića“.

Komentirajte prvi

New Report

Close