Milanović u Vatikanu: Mi ni o raskidanju niti o reviziji ugovora govorili nismo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2012. u 14:50
PXL

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak u Vatikanu da ugovori sa Svetom Stolicom nisu bili tema njegovih razgovora s papom Benediktom XVI.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak u Vatikanu da ugovori sa Svetom Stolicom nisu bili tema njegovih razgovora s papom Benediktom XVI. i državnim tajnikom Tarcisijom Bertoneom, kako se nagađalo u hrvatskim medijima, a da smatra da te ugovore treba poštovati.

“Mi ni o raskidanju niti o reviziji (ugovora) govorili nismo”, istaknuo je Milanović u izjavi za novinare ispred hrvatskog veleposlanstva u Vatikanu nakon razgovora s Papom i Bertoneom.

Dodao je da Hrvatska godišnje uplaćuje Katoličkoj crkvi određeni iznos prema ugovoru koji postoji između RH i Svete Stolice te da on smatra da to i nije loše.

“Što je potpisano, je potpisano. Hrvatska strana se uglavnom toga drži, imamo neke zaostatke od prije 10 godina, ali se uglavnom korektno drži”, rekao je Milanović.

Premijer je rekao da je s Papom razgovarao tridesetak minuta u četiri oka i to o temama od kršćana u Siriji, preko stanja u svijetu, ekonomske krize te povijesti Hrvatske i regije. Poklonio mu je Strossmayerov časoslav, reprint fotografije iz Albuma Franza Thiarda de Laforesta “Sakralni objekti Dalmacije iz 19. stoljeća”, dok je od njega na poklon dobio nalivpero.

Što se tiče imovinskog spora oko Dajle, premijer je rekao da je taj slučaj Vatikanu jako važan.

Komentirajte prvi

New Report

Close