Milanović: U turizmu ne smijemo biti zatucani

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. svibanj 2015. u 14:04
Foto: Anto Magzan / Pixsell

“Mala smo zemlja i moramo biti otvoreni, ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, naročito ne u turizmu”.

Premijer Zoran Milanović ocijenio je u ponedjeljak da su Irci plebiscitarnom legalizacijom istospolnih brakova podigli ugled svoje zemlje.

"Prilično uvjerljivom većinom, irska nacija, tradicionalna, konzervativna i dominantno katolička, donijela je takvu odluku", kazao je Milanović na konferenciji Invest HR i podsjetio da su Irci samo prije 20 godina tijesnom većinom, također na referendumu, dopustili administrativni razvod braka.

"Dvadeset godina kasnije, ta mala, propulzivna, uspješna nacija donijela je potpuno drukčiju odluku", rekao je Milanović i to ocijenio iskorakom.

Pritom je naglasio da su u kampanji "za" uz slavne osobe najglasniji bili pripadnici poslovne zajednice, koji su u tome vidjeli priliku za poboljšanje vlastitog, ali i imidža zemlje.

Milanović podsjeća i na slučaj američke Indiane, gdje je bila otvorena mogućnost uvođenja propisa prema kojem je poduzetnik mogao uskratiti uslugu osobama koje vrijeđaju njegove vjerske osjećaje, ali su sve velike korporacije zaprijetile odlaskom iz Indianapolisa.

"Možemo biti konzervativni ili liberali, ali ovdje govorimo o konkretnim poslovnim prilikama, o tome da svijet danas diše, djeluje i razmišlja na jedan način", kaže premijer.

Milanović je naglasio da je Hrvatska u zaštiti gay osoba među vodećima u Europi "usprkos referendumu" i da je to u hrvatskom interesu. "Mala smo zemlja i moramo biti otvoreni, ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, naročito ne u turizmu", rekao je.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ali zato u politici ne smijemo imati ograničenja-dodao je Milanović
to nam je čak poželjna osobina-nastavio je

ajme koje bedastoće…. [emo_vrtimise]

New Report

Close