Milanović sretniji nego kad je postao premijer, Lalovac ‘opleo’ po bankarima i guverneru

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2015. u 13:08
Foto: Robert Anic/PIXSELL

“Čeka nas teška utakmica, neće biti lagano, ali vidim da su vam srca velika a oci bistre. Lavice i lavovi, sokolovi….Mogu vam reci samo: Za mnom!”, rekao je Milanović.

U 11 sati u krcatoj dvorani počeo je veliki motivacijski skup SDP-a čime vladajuća stranka i formalno ulazi u predizbornu kampanju.

Predsjednik stranke Zoran Milanović pobrao je gromoglasan pljesak i dugo skandiranje" Zoki, Zoki."

Ovakva atmosfera na skupovima SDP-a nije zabilježena već godinama, izvjaštavaju reporteri Večernjeg lista. Očito je da su SDP-ovci "nabrijani" na pobjedu na izborima i kako" njuše" da mogu još jednom pobijediti HDZ.

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Branko Grčić rekao je kako uz pomoć članova SDP-a i većine građana Vlada nakon šest godina zemlju uspjela izvući iz recesije i krize. Naglasio je kako su zemlju preuzeli u najtežoj situaciji i situaciji kada BDP već bio pao 10 posto, kada je padala zaposlenost i kada je općenito vladao nered.

"Prve dvije godine potrošili smo na uvođenje reda, fokus nam je bio zadržati radna mjesta. Preokrenuli smo trendove. Idemo naprijed. Hrvatska raste nezaustavljivo."

Rekao je kako su to uspjeli zato što nisu slušali sve savjete stranih institucija, agenata krupnog kapitala, kako ih je Grčić nazvao, koji su zahtijevali samo rezove.

"Mi smo išli obrnuto. Nama ne treba dolina suza. Treba nam Hrvatska koja raste, rekao je Grčić.

U svom kratkom, ali vatrenom govoru ministar financija Lalovac se obrušio na bankare, HDZ i šefa HNB-a Borisa Vučića.

HDZ-ovcima je poručio da kakvi su to domoljubi kojima se program piše u Njemačkoj, a sa bankarima se sastaju u Klagenfurtu.

"Poručujem Beču i Milanu: Vratite novac koji ste iznijeli iz Hrvatske. Došla je vlada Zorana Milanovića koja je rekla: dosta! Došla je Vlada koja je rekla: Nema pregovora u Beču, Klagenfurtu, Briselu ili Milanu. Pregovori mogu biti samo u Zagrebu pred hrvatskim građanima", rekao je Lalovac.

Austrijskim bankarima je poručio da dok je on ministar financija oni neće izbacivati hrvatske građane iz svojih domova te da tako mogu razgovarati s austrijskim ministrom financija.

Guverneru HNB-a Borisu Vučiću poručuje da je "masterchef" koji sljubljuje hranu i piće umjesto da sljubljuje hrvatske građane s kunama.

Nakon kratkog propagandnog filma za govornicu je došao Milanović. Očito svjestan kako je u posljednjih godinu dana uspio nabrijati članove svoje stranke, rekao je da kako je danas najsretniji dan u njegovom političkom životu, da ovako nešto nije nikada doživio i da je sretniji nego dan kada je postao premijer. "Čeka nas teška utakmica, neće biti lagano, ali vidim da su vam srca velika a oci bistre. Lavice i lavovi, sokolovi….Mogu vam reci samo: Za mnom!", rekao je Milanović i dodao kako SDP znači stranka domoljuba i patriota.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (23)
Pogledajte sve

@Frenkie,

evo i zvuka s konvencije.

Ovome je karijera stand up komicara zagarantirana kad zavrsi mandat. Jebate u gace sam se upisa gledat ovo.
Monty Pyton je nula prema ovome.

MILANOVIĆ: ‘Drugarice i drugovi, ZA MNOM!’ (VIDEO)


I to smo dočekali, Zoki je postao domoljub!

Samo čekam da Dinamo preimenuje u Croatiu.


Ovo je PR predstava SDP-a koju je odmah objavio i Poslovni.

Realnost je ustvari ovakva [emo_smijeh]:

Vaš link …


Hahaha…[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]. Prejako[emo_palacg]. Ovaj kaj glumi Goebbelsa vuče malo na Zoku[emo_namigusa].

New Report

Close