Milanović: Riješit ćemo problem pograničnog prometa s BiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2013. u 13:18
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Srpski član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović glasovao je jučer na sjednici tročlanog državnog vrha protiv prihvaćanja ugovora o graničnim prijelazima i pograničnom prometu s Hrvatskom

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako će se riješiti problem prijelaza granice BiH i Hrvatske koji može nastati nakon 1. srpnja zbog neprihvaćanja sporazuma na predsjedništvu BiH i dodao da treba biti strpljiv.

Srpski član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović glasovao je jučer na sjednici tročlanog državnog vrha protiv prihvaćanja ugovora o graničnim prijelazima i pograničnom prometu s Hrvatskom, na što je reagirao ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazavši da će od 1. srpnja nastupiti prava blokada i kaos jer građani BiH neće moći ulaziti, a gospodarstvenici izvoziti robe u Hrvatsku, odnosno EU. Za dva ugovora glasovali su bošnjački i hrvatski član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić, no budući da je Radmanović bio protiv, odluka o međunarodnom ugovoru ne može stupiti na snagu.

Milanović je nakon posjeta tvrtki Končar odgovarao na novinarska pitanja, a jedno od njih odnosilo se i na jučerašnu odluku bosansko-hercegovačkog predsjedništva.

"Bit ćemo strpljivi i riješit ćemo to", rekao je Milanović i izrazio želju da BiH "funkcionira urednije".

"Znam da su tamo stvari komplicirane, znam da mi funkcioniramo bolje kao država, zbog toga mi je drago, ali bilo bi mi draže da i BiH funkcionira urednije, birokratski urednije", rekao je.

Hrvatska treba BiH, dodao je, zbog veze s Dubrovnikom, "dok to ne riješemo na drugi način".

"Trebat ćemo ih i ubuduće. Oni trebaju nas, svi dijelovi BiH imaju vezu s Europom preko Hrvatske", zaključio je premijer, koji je u Končaru pustio u rad visokonaponski laboratorij.

Komentirajte prvi

New Report

Close