Milanović: Poduzimaju se sve potrebne mjere zbog vodenog vala na Dunavu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2013. u 11:58
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

“Preventiva, dobra preventiva prije svega, ali pričekajmo još nekoliko dana u nadi da će sve funkcionirati ‘po špagi’, kak se veli”, rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović je na početku današnje sjednice Vlade izvijestio da sve nadležne službe poduzimaju potrebne preventivne mjere kako bi se spriječio udar vodenog vala koji Dunavom dolazi u Hrvatsku i prijeti poplavom.

"Vodeni val se spušta Dunavom i naše službe, Hrvatske vode, Hrvatska vojska, jednice lokalne samouprave rade sve preventivno da bi se taj udar spriječio i vjerujem da će na kraju u Hrvatskoj biti bolje nego u drugim državama, što zbog našeg rada, što zbog konfiguracije terena, geografije, geologije i drugih stvari", rekao je Milanović i naglasio kako je prije svega najbitnija preventiva.

"Preventiva, dobra preventiva prije svega, ali pričekajmo još nekoliko dana u nadi da će sve funkcionirati 'po špagi', kak se veli", rekao je Milanović.

Dolazak vodenog vala u Hrvatsku očekuje se već danas, nešto prije nego što se očekivalo, a voditelj Glavnog centra obrane od poplava Republike Hrvatske Zoran Đuroković jučer je Hini rekao da bi val mogao biti manjeg intenziteta od očekivanog.

Komentirajte prvi

New Report

Close