Milanović objasnio zašto nije za smanjenje PDV-a koje najavljuje HDZ

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 13:03
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Milanović je ujedno i potvrdio kako će, osvoji li vlast, njegova koalicija nastaviti s programom Garancija za mlade te da će naknadu za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa povećati na 3000 kuna.

Narodna koalicija na čelu sa šefom SDP-a danas je u Puli predstavila svoj program, a Zoran Milanović je tu priliku iskoristio i da novinarima objasni zašto u njihovom programu nema smanjenja stope PDV-a, kao što to obećava HDZ.

'Mi za prvi mirovinski stup iz doprinosa koje svi zaposleni uplaćuju prikupljamo malo više od 60 posto potrebnog novca. Sva razlika je iz ostalih poreza, dakle iz PDV-a. Ne se igrati s PDV-om u ovom trenutku. Za godinu-dvije možda. Druge poreze ćemo relaksirati, novih neće biti, ali PDV ovakav kakav jest je jamstvo stabilnosti mirovinskog sustava', rekao je Milanović s čime se složio njegov koalicijski partner Silvano Hrelja, prenosi Dnevnik.hr.

Milanović je ujedno i potvrdio kako će, osvoji li vlast, njegova koalicija nastaviti s programom Garancija za mlade te da će naknadu za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa povećati na 3000 kuna.

'Garanciju za mlade smo proveli, usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, ono što je počelo s 1600 kuna pa je naraslo na 2400 čemu su se svi smijali, ali je 60.000 do 70.000 ljudi steklo potrebno iskustvo i u protekle četiri godine se zaposlilo, sada to dižemo na 3000 kuna', rekao je šef SDP-a i dodao kako nije primijetio da se HDZ tome protivi.

A prema nekim anketama, Narodna koalicija bi u tradicionalnoj utvrdi HDZ-a, 5. izbornoj jedinici mogla osvojiti jedan mandat više. Milanović se nada kako će HDZ i partneri početi padati u toj izbornoj jedinici.

'Slavonsko selo, naročito južna Slavonija, je osiromašeno. Tu vjernost HDZ-u ja ljudski mogu shvatiti, ali od HDZ nisu dobili ništa i neće dobiti ništa. Kako je bilo za vrijeme Karamarka, tako je i sad za vrijeme Plenkovića, malo se stvari tamo mijenja, ali mi ćemo se boriti za još jedan mandat u petoj izbornoj jedinici, a izbornu pobjedu ćemo kovati u drugim izbornim jedinicama, piše Dnevnik.hr.

Komentari (3)
Pogledajte sve

i nastavit se vjerojatno zaduzivat za 1 000 000 000 hkn ,misecno !

Znači nastavljaju ekonomiju Supehika …. uzimaju siromašnima da bi podijelili bogatijima…. tih 40% koji nedostaje je za tzv. privilegirane mirovine od kojih tek mali dio čine mirovine osoba umirovljenih zbog teških uvjeta rada ostalo su borci NOB, branitelji, političari itd. …. to su u principu mirovine manjeg broja umirovljenika, ali iznad prosječnih iznosa …. da su oni nekakvi socijaldemokrati onda bi smanjili opću stopu PDV-a i PDV na hranu paralelno sa mirovinskom reformom kojom bi dokinuli beneficije koje plaćamo svi,a uživaju samo neki

Nadam se da neće više nikada vladati Hrvatskom ,
gramzljiva SDP-HNS-ova Kukuriku Lex Milanović Vlada koja je uvela porez čak i na tako male kamate koje na oročenu štednju daju naše kolonizatorske ino banke ?

U Hrvatskoj , gdje su najveći porezi na svijetu oni dižu i uvode nove i nove poreze :Fiskalizaciju , Legalizaciju , Certifikate , PDV+2% , na kamate , a tek švicarce……*

Da su ostali na vlasti oni bi čak uveli i porez na nekretnine i na imovinu…

*nastavi niz silnih poreza koje su digli i uveli nove ….

New Report

Close