Milanović obećao da će se vrlo skoro raspetljati špijunska afera

Autor: Marija Brnić , 25. listopad 2012. u 21:59
Zoran Milanović, premijer/PIX

“Netko je htio istjerati lisicu, a istjerat će grizlija ili bivola”, najavio je premijer.

Obavještajno-policijska afera s izlistima telefonskih kontakata koja se danima ne stišava, u četvrtak je obilježila i redovitu sjednicu Vlade u Banskim dvorima. Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je vrlo oštre poruke, prvenstveno šefu oporbenog HDZ-a Tomislavu Karamarku.

Sama je afera, kaže Milanović, u startu pogrešno nazvana hrvatskim Watergateom, jer se u ovom slučaju nije radilo o provali, kao što je posrijedi u originalnom, američkom Watergateu. No, to se u međuvremenu promijenilo i afera sve više počinje ličiti na Watergate, jer se na koncu ispostavilo da je ipak došlo do provale, i to u sustav državne sigurnosti. "Netko je otuđio dokumente koji mu ne pripadaju, te se iz dana u dan upliće u seriji laži", naglasio je Milanović. Konstatira i kako je hrvatska javnost danima bombardirana špijunskim aferama, bez kojih, dodaje, netko jednostavno ne može. Poručuje i kako će vrlo skoro biti jasno o čemu se zapravo radi.

Pritom, Milanović naglašava da neće biti udovoljeno zahtjevima da se za utvrđivanje istine angažira saborsko povjerenstvo, nego će to biti povjereno saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koje uz predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Vlade RH, jedini i ima pravo na uvid u dokumente. Milanović je na kraju upozorio i kako je provala u sigurnosni sustav kazneno djelo. "Netko je htio istjerati lisicu, a istjerat će grizlija ili bivola", znakovito je poručio Milanović.

Pojašnjenje Ostojića

"Nije slučajno sad objavljeno da živim u Pavićevom stanu"

Ministar policije Ranko Ostojić, ne vidi ništa sporno u tome što živi u stanu tvrtke Com.com Ninoslava Pavića i da država pokriva taj trošak. Stan je koristio, pojasnio je, još kao zaposlenik EPH, a od veljače traži drugi za smještaj i svoje obitelji u Zagrebu. Ističe i da nije slučajan trenutak objave teksta. "Mijenjaju se vremena, a mafija uvijek nađe načina da se obrani", kaže Ostojić, potvrdivši da su on i njegova obitelj pod pojačanim osiguranjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close