Milanović o posjetu Beogradu: Na Vladi je da ruši zidove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2013. u 12:17
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović još jednom je danas objasnio razloge svog jučerašnjeg posjeta Srbiji, ističući da je posao Vlade da “ruši zidove, bez obzira tko ih je sagradio”.

Premijer Zoran Milanović još jednom je danas objasnio razloge svog jučerašnjeg posjeta Srbiji, ističući da je posao Vlade da "ruši zidove, bez obzira tko ih je sagradio".

"Išao sam u Beograd jer je bilo krajnje vrijeme da prekinemo taj zid šutnje. Kako je do njega došlo i kako je nastao, to me nije zanimalo. Moj posao i naš posao je da rušimo zidove tamo gdje ih možemo srušiti, bez obzira tko ih je izgradio. U interesu mira i stabilnosti te poslovnom interesu naših tvrtki idemo gdje god možemo, na istok, zapad, sjever i jug, sasvim svejedno, razgovaramo s kim god možemo razgovarati", poručio je Milanović na početku današnje sjednice Vlade.

Premijer Milanović i njegov srbijanski domaćin Ivica Dačić razgovarali su jučer u Beogradu, na svom prvom radnom sastanku od formiranja nove srbijanske vlade u svibnju prošle godine, o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, poput pitanja izbjeglica, raseljenih, stanarskih prava, procesuranja ratnih zločina, granica i međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde, te gospodarskim pitanjima i europskim integracijama. Do sastanka je došlo na inicijativu premijera Milanovića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koje je to prodavanje magle. opet nas taj bumbar drži za retardirane. ja mislim da ga je nazvao neki beznačajni referent u briselu i zapovjedio mu. ¨”zohy pravac srbija” .zar je tako malo pametan da se ponižava i sam moli da ga se primi na razgovor.u kojem je svojstvu bio? posjet nije bio služben. nije bilo protokola, nije se svirala državna himna. a opasan je, ambiciozan više nego pametan.najbolje su to osjetili na koži oni koji su mu bili konkurencija.nema ih više.

New Report

Close