Milanović: Nema preko veze – prolaze samo najpametniji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2013. u 16:46
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

. “Nema preko veze – prolaze samo najpametniji i najbolje pripremljeni”, kazao je Milanović.

Vlada RH danas je prihvatila izvješće o provedbi Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu od 2010. do 2012. u kojem se vidi kako neka trgovačka društva posluju transparentnije, ali ne i kad su u pitanju donacije.

"Iz izvješća se vidi da neka trgovačka društva posluju transparentnije, ali treba poraditi više na transparentnosti kad su u pitanju donacije", kazao je na sjednici Vlade ministar pravosuđa Orsat Miljenić te najavio proširivanje izvješća i na trgovačka društva u vlasništu lokalnih samouprava tako da se dobije sveobuhvatna slika.

"Jako je bitno, ne samo da se zaustavi kriminal u javnim poduzećima, nego i da ljudi vjeruju da su procedure transparentne i poštene i da posao dobivaju najbolji i najkvalificiraniji. To ne ide 'preko noći' jer imamo neke traume iz novije povijesti, ali mislim da je trend dobar i da će biti još bolji", ocijenio je premijer Zoran Milanović.

Pritom je dodao kako je važno da građani vjeruju da se u Zagrebačkom holdingu natječaji ne namještaju zadnjih pet godina i da nema prigovora, da se u javnim poduzećima natječaji ne namještaju, da su pravila vrlo stroga, kao kod prijema na radno mjesto u Europsku komisiju. "Nema preko veze – prolaze samo najpametniji i najbolje pripremljeni", kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na sukob interesa te naveo primjer političara, sa susreta u Čileu, iz jedne od najliberalnijih demokracija, a koji je "pod normalno" i član nadzornog odbora jedne od najvećih duhanskih industrija u svijetu i parlamentarni zastupnik u isto vrijeme. To, dodao je, nije bez kontroverze, ali je smatrano dopustivim te naveo da ni to, ali ni rješenje kojim se sve brani, nije dobro.

Vlada je prihvatila i nacrt prijedloga migracijske politike za razdoblje od 2013. do 2015. godine čija svrha je, po riječima ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, osigurati da migracijska kretanja budu u korist gospodarskog i socijalnog razvitka države i društva. Tim dokumentom se planira i osnivanje povjerenstva za provedbu integracija stranaca u hrvatsko društvo.

Prihvaćen je i prijedlog Akcijskog plana za jačanje nadzora nad duhanom od 2013. do 2016. u kojemu je poseban naglasak stavljen na inspekcijski nadzor i stalni zdravstveni odgoj.

>>> Kako će najnovija ocjena Moody'sa utjecati na Hrvatsku? Donosimo reakcije i analize

Komentari (5)
Pogledajte sve

Pa kako su se onda ovi retardi dobili zaposlenje ako se traze najpametniji???

Da ti barem vjeruju oni oko tebe milanče…ali ne vjeruju niti oni!

Pa tko još vjeruje u te priče Mili-Vanili? Prolaze samo dobri supozitoriji (čepići) koji su toliko skliski da već na usta izlaze van.

šteta da taj kriterij nije važio kod izbora naše vlade….

New Report

Close