Milanović: Mi se moramo zaduživati

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2014. u 11:07
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Također je izjavio da ako nemate gospodarski rast, i 3 posto duga je puno.

Vlada je najavila novo zaduživanje kako bi pokrila manjak u proračunu.Naime, riječ je o milijardu i pol eura. Predsjednik Vlade Zoran Milanović komentirao jučer u Opatiji mjere za smanjenje proračunskog deficita tvrdeći kako se Hrvatska mora zaduživati i dalje te moramo smanjiti potrošnju, javlja HRT.

Komentirajući novinarsko pitanje ocjene časopisa The Economist, koji je smjestio Hrvatsku u 10 najgorih ekonomija svijeta tvrdi da svi znaju pogriješiti. "Taj je časopis prije 12 godina prognozirao negativan trend njemačke industrije pa je pogriješio, rekao je i dodao da će pogriješiti i u slučaju Hrvatske. Svi griješe, pa i najbolje novine na svijetu. To su statistički podaci".

"Pozivam one koji se nazivaju stručnjacima da sagledaju kako je to radio 2009. godine niz drugih europskih država. Bit će tu jako puno razgovora, puno prilagodbi. Onaj tko iz prve pristane na sve, griješi", rekao je.

Vezano za nove trošarine te potencijalne namete na telefoniju koji bi mogli predstavljati novi udar na građane, Milanović je rekao kako će neki trebati više pridonositi. "Uzet će se od onih koji imaju puno, a u ovom slučaju, kad se radi o teleoperaterima, oni imaju jako puno. No neće im se uzeti da ih se obeshrabri, destimulira da rade", naveo je.

Također je izjavio da ako nemate gospodarski rast, i 3 posto duga je puno. "To je procedura koja traje dugo, a oni koji žele sitno, žicarski profitirati na dnevnoj razini, to će uvijek raditi.
Premijer je rekao da pregovori u vezi s MOL-om traju te da taj dio posla vodi ministar gospodarstva.
 

Komentari (8)
Pogledajte sve

kaže zoki, pogriješili su i kod Njemačke, možda čovjek umišlja da je Angela

Najšokantnije mi je od svega kad nas ovaj antitalent pokušava uvjeriti da The Economist griješi pozivajući se na neke sporedne prognoze od prije 12 godina dok istovremeno posve ignorira jučerašnju vijest o katastrofalnom padu stranih investicija u Hrvatskoj u odnosu na 2012. godinu. Razumio bih nepoznavanje ekonomije, razumio bi čak i politički antitalent (ipak ga je Račan svojim autoritetom instalirao za nasljednika) ali takav strahoviti odmak od zdravog razuma i realnosti me i dalje šokira.

jedina radnja koju vi morate učiniti, koja će jedina dati pozitivan rezultat je OSTAVKA, i to znamo svi, i vi i mi i oni i vrapci na grani

kradi lazi otimaj – master plan kodnog naziva 21 na djelu [emo_palacd]

New Report

Close