Milanović krajem mjeseca u Americi s čelnicima IT kompanija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. rujan 2014. u 17:15
. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Milanović posjetit će Cisco, IBM, Microsoft, Oracle i Hewlett-Packard (HP), odnosno boravit će u San Franciscu, New Yorku i Seattleu.

 Premijer Zoran Milanović krajem rujna putuje u Sjedinjene Države gdje će posjetiti pet velikih američkih informacijsko tehnoloških kompanija kako bi razgovarao o potencijalnoj suradnji, potvrdio je Hini glasnogovornik vlade Nikola Jelić.

Premijer Milanović posjetit će Cisco, IBM, Microsoft, Oracle i Hewlett-Packard (HP), odnosno boravit će u San Franciscu, New Yorku i Seattleu.

Razlog putovanja je razgovor o potencijalnoj suradnji s tim tvrtkama, a dogovoren je u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

U ovome trenutku još uvijek se ne zna s kim će se premijer Milanović sastati, a očekuje se da će to biti vodeći ljudi navedenih kompanija.

U delegaciji s premijerom bit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ministar zdravlja Siniša Varga, a moguće je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, jer se konačni sastav izaslanstva još dogovara.

S Milanovićem i ministrima u Ameriku će i čelnici nekoliko državnih institucija i agencija koje su također zainteresirane za suradnju s američkim tvrtkama.

Očekuje se da će tijekom boravka u Americi premijer sastati i s predstavnicima hrvatske dijaspore.

 

Komentari (7)
Pogledajte sve


Ide guzica da mu vidi puta, i to je to


da je pametan poveo bi Emila sa sobom

Potencijalna suradnja će se svesti na to da IBM, Microsoft i ostali pokušaju Hrvatskoj vladi uvaliti još poneki proizvod.

Mi nemamo infrastrukture koja bi mogla podržati dolazak tih “divova”, nemamo poreznu i zakonsku stabilnost..

Pobogu nama nakon malo jačeg nevremena gradovi ostaju bez struje…

O čemu ovaj bulazni?

Ide guzica da mu vidi puta, i to je to

hrvatska-tone

ni-droga-ni-prostitucija-ne-mogu-povecati-hrvatski-bdp

potvrdjen-pad-od-08-posto

Milanovićeva SDP+HNS Kukuriku Vlada i uz drogu i prostituciju nisu u stanju povečati BDP već 12. kvartal !

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-tone-ni-droga-ni-prostitucija-ne-mogu-povecati-hrvatski-bdp-potvrdjen-pad-od-08-posto/770501.aspx

New Report

Close