Milanović: Godine gospodarskog rasta potrošene su na krive stvari

Autor: Agencija VLM , 15. travanj 2014. u 15:20
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović naglasio je kako će biti potrebno određeno vrijeme da bi se rezultati nekih reformi i promjena u sustavu počeli osjećati.

Premijer Zoran Milanović sastao se danas s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, Ivicom Mudrinićem, Damirom Kuštrakom, Davorom Majetićem, Mislavom Balkovićem i Aljošom Pleićem. Uz predsjednika Vlade, sastanku su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Razgovarali su o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, ali i u Europi i svijetu, te o mogućnostima postizanja bržeg oporavka gospodarstva. Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca izrazili su zabrinutost zbog određenih gospodarskih pokazatelja te istaknuli zajednički interes u rješavanju tih problema. U tom je smislu istaknuta nužnost nastavka provođenja kratkoročnih i dugoročnih reformi s ciljem ostvarenja potrebnog rasta i napretka.

Premijer Zoran Milanović naglasio je kako će biti potrebno određeno vrijeme da bi se rezultati nekih reformi i promjena u sustavu počeli osjećati. Dodao je da je u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina uništena industrija te da su godine rasta potrošene na krive stvari, što se sada ispravlja, ali za što će trebati vremena.

Komentirajte prvi

New Report

Close