Milanović: Glavni problem je obilje loše, kalorične hrane u školi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2014. u 12:38
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zoran Milanović poručio je u srijedu na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora kako će se država pobrinuti za svakog učenika čiji roditelji nemaju za platiti školski obrok.

Premijer Zoran Milanović poručio je u srijedu na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora kako će se država pobrinuti za svakog učenika čiji roditelji nemaju za platiti školski obrok.

Ako netko zaista nema za obrok, država, odnosno Centar za socijalnu skrb će se pobrinuti i imat će ga, ali to nije glavni problem u Hrvatskoj, glavni je problem obilje loše, kalorične hrane, odgovorio je premijer laburistu Mladenu Novaku kojega je zanimalo što će država poduzeti da djeca koja su gladna, dobiju obrok u školi.

"Nemojmo biti takvi populisti i govoriti da ljudi danas gladuju", rekao je Milanović zastupniku Novaku, tvrdeći kako je problem veći, da hrane ima više nego ikada, "ali loše, jeftine hrane, koja nije izravno, ali je dugoročno štetna".

Premijer Milanović poručuje kako te navike treba mijenjati, ali da to ne ide preko noći, te da je uloga škole tu jako bitna.

Zastupnika laburista Novaka – koji je obraćanje premijeru počeo konstatacijom da "djeluje smireno, jer je vjerojatno doručkovao" – zanimalo je hoće li država nešto poduzeti da djeca koja su gladna, u školi dobiju obrok, ali ne po načelu da država plaća svima, pa i djeci imućnih roditelja?

Znam da su škole u nadležnosti lokalne samouprave, no djeca su briga države, rekao je Novak, aktualizirajući UNICEF-ov podatak kako 60 tisuća predškolaca živi ispod granice siromaštva.

Komentirajte prvi

New Report

Close