Milanović: Brzina ne zadovoljava, ali put nije promašen i izgubljen

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. prosinac 2013. u 10:03
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović ocijenio je večeras u Sisku da brzina promjena u prvoj polovici mandata SDP-ove Vlade ne zadovoljava, ali da put nije promašen i izgubljen.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović ocijenio je večeras u Sisku da brzina promjena u prvoj polovici mandata SDP-ove Vlade ne zadovoljava, ali da put nije promašen i izgubljen.

"Vjerujem da ljude iznevjerili nismo i da smo učinili ono što smo mogli u ovom trenutku. Uveli smo reda u državu koja je sada uređenija, sređenija i bolja nego prije dvije godine, ima bolju vlasti i ljude koji znaju što hoće. Zbog toga se Hrvati svog vodstva neće sramiti", rekao je Milanović na izbornoj konvenciji Županijske organizacije SDP-a u Sisku.

"Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora. Dok sam predsjednik Vlade i stranke, dok smo zajedno, s manjinama se u Hrvatskoj napucavati nećemo", poručio je.

Istaknuo je da Hrvatska može prosperirati samo ako je "uklopljena u svijet".

"Dvadeset smo godina gradili jedan poredak koji nije bilo lako izgraditi, koji je rastao i na ratu i na međusobnom zamijeranju i na predrasudama, katkada i na mržnji, a katkada i na pritiscima međunarodne zajednice, ali na kraju našom voljom. Istina, cijena je bila visoka, a put je bio težak, ali za malu državu, kao što je naša, koja može prosperirati samo tako da je uklopljena u svijet, nema drugog izbora i to je jedini ispravni put", rekao je Milanović.

Istaknuo je da je donošenje zakona o životnom partnerstvu bilo izborno obećanje. "Ne zato da bismo nekome napakostili ili da bismo nekoga povrijedili, ili ugrozili nečije pravo, nego zato da ne bismo ljudima ograničili pravo na sreću. Na tom putu, kojeg je još polovica pred nama, nećemo se dati pokolebati", poručio je Milanović.

Najavio je da se već sljedeće godine može očekivati gospodarski rast i drugi pomaci.

Inače, na konvenciji je izrečena potpora predsjednici Županijske organizacije SDP-a i županici Marini Lovrić Merzel.

Premijer Milanović je ocijenio da je SDP u Sisačko-moslavačkoj županiji ostvario najbolji rezultat na lokalnim izborima, čestitajući Marini Lovrić Merzel i sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček.

Komentari (21)
Pogledajte sve

GOSPODARSKI PROGRAM:

http://www.vecernji.hr/felix/2013-12-17?close_url=/



Podržavam Vladu, makar je spora……..samo se ubrzajte..ostalo je o.k.

to nisi morala niti napisati, tvoj ljevičarski svjetonazor vrišti iz svakog tvog posta
[/quote]

Nisi shvatio kolegicu.Ona podrzava Vladu koja ide u krivom smjeru samo iz razloga da udremo o dno. Zato kaze da nije zadovoljna s brzinom kao ni Lepi Cane. Sto prije udremo u dno bolje.

prof.dr.Branko Smerdel:

‘Mogu li se Milanovićeve riječi ‘Dok sam ja premijer’ tumačiti kao prijetnja ostavkom?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mogu-li-se-milanoviceve-rijeci-dok-sam-ja-premijer-tumaciti-kao-prijetnja-ostavkom-911313

“Nitko nije SDP-u i koaliciji dao mandat da vode ideološke ratove, nego se očekivalo da izvuku zemlju iz gospodarske krize”, rekao je prof. dr. Branko Smerdel.


28 posto Hrvata financira sve ostale:

Porezni obveznici su najugroženija manjina

28 posto Hrvata financira sve ostale: Porezni obveznici su najugroženija manjina

AKO STE porezni obveznik u Hrvatskoj, odnosno ne primate plaću iz državnog proračuna već radite za privatnika (ili ste sami privatnik), dajem vam na znanje sljedeće

Da ste pripadnik manjinske skupine građana.
Poreznih obveznika u Hrvatskoj je manje od milijun, a stanovnika je 4,3 milijuna.
Od 3,7 milijuna glasača samo je 28% poreznih obveznika.
Ostatak od 72% glasača svoje prihode bazira na državnom proračunu odnosno na novcu kojeg država oporezuje poreznim obveznicima i daje njima.
Oni se nazivaju porezni konzumenti.
Porezni konzumenti su predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, birokrati, javnosektoraši, primatelji poticaja iz državnog proračuna (kronisti, nevladine organizacije itd.) i mnogi drugi.
Porezni konzumenti pišu zakone!
Odbor za Ustav RH je na prijedlog sindikata i “nevladinih” organizacija predložio zabranu referenduma koji se odnose na pitanja o državnom proračunu i porezima
Sabor je u petak podržao prijedlog Odbora za Ustav RH (točka 5.)
U Ustav će se ugraditi zabrana referenduma o porezima

http://www.index.hr/vijesti/clanak/28-posto-hrvata-financira-sve-ostale-porezni-obveznici-su-najugrozenija-manjina/716628.aspx


Ima samo jedan mali problemčić, ove omjere je postavio HDZ, a time ne želim braniti niti podržati ni jedne ni druge

New Report

Close