Milanka Opačić: Konzultant angažiran je u skladu sa zakonom

Autor: Agencija VLM , 18. lipanj 2013. u 15:05
Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

“Konzumirala sam zakonsko pravo Ministarstva da, uz suglasnost premijera, uzme specijalne savjetnike za određene poslove”

Nakon što je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika optužio ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić da je njeno ministarstvo angažiralo konzultanta tvrtke Contrast Management-Consulting Denisa Petrovića protivno Zakonu o državnim službenicima, ona je danas kazala kako Petrović jest angažiran na poslovima preustroja, ali i naglasila da je taj angažman u skladu sa zakonom.

Sindikat je zbog ovog slučaja ministarstvo prijavilo upravnoj inspekciji, od koje traži da ispita zakonsku utemeljenost, cijenu usluge i odgovornost onih koji su omogućili angažiranje konzultanta.

– Konzumirala sam zakonsko pravo Ministarstva da, uz suglasnost premijera, uzme specijalne savjetnike za određene poslove. Objedinjavanje pojedinih naknada nije samo pitanje moga, nego nekoliko ministarstava – objasnila je Opačić najavivši pritom kako će njezino ministarstvo uskoro objaviti podatke o cijeni i trajanju angažmana te za što je točno angažiran vanjski konzultant.

– Petrović je radio s još 15 djelatnika Ministarstva i ponosna sam na činjenicu da oni koji rade u Ministarstvu sami odlučuju o ustroju koji će im pomoći da najbolje obave svoj posao i ispune obveze prema EU i hrvatskim građanima – zaključila je Opačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close