Mikulić: Plan gospodarenja otpadom je predračun za nabavu nove spalionice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2014. u 14:44
Andrija Mikulić; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kad-tad takvi postupci doći će na naplatu, a Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ neće podržati takav prijedlog gospodarenja otpadom, rekao je Mikulić.

Zagrebački gradski zastupnici iz Kluba HDZ-HSP AS-BUZ poručili su uoči današnje tematske sjednice Gradske skupštine o gospodarenju otpadom da je prijedlog plana gospodarenja otpadom zapravo predračun za nabavu nove spalionice na štetu Zagrepčana kojima predložena rješenja nude samo nova poskupljenja komunalnih usluga.

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ustvrdio je kako to još jedan u nizu primjera da gradonačelnik Milan Bandić radi mimo propisa i protiv interesa građana Zagreba.

Kad-tad takvi postupci doći će na naplatu, a Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ neće podržati takav prijedlog gospodarenja otpadom, rekao je Mikulić.

Ne zna se gdje će se, kako i na koji način zbrinuti 10.000 tona opasnog otpada, koliko će godišnje nastati u procesu spaljivanja. Na lokaciji za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom i spalionice nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a Mikulić traži da se prethodno utvrde stvarni vlasnici parcela koje su predviđene za otkup.

Mikuliću su također sporni izvori financiranja jer je planom predviđeno ulaganje iz Europskih fondova, što u principu iznosi oko 60 posto, pa je pitanje tko će dati ostalih 40 posto.

Osim toga, predviđena lokacija ima još jedan nedostatak – nalazi se na rubu treće i druge zone vodozaštitnog područja.

Zbog toga, zaključio je Mikulić, predložena rješenja nude samo nova poskupljenja komunalnih usluga, a vladajuća većina u Skupštini trebala bi napokon početi slušati struku.

Komentirajte prvi

New Report

Close