"Mi smo pobjednici izbora i odlučit ćemo tko će biti novi premijer"

Drago Prgomet (desno), Foto: Petar Glebov / Pixsell Drago Prgomet (desno), Foto: Petar Glebov / Pixsell

Most nezavisnih lista osvojio je 19 mandata, što ga je učinilo trećom političkom strankom u zemlji.

Drago Prgomet iz MOST-a u jutrošnjem intervjuu za N1 izjavio je kako su svjesni odgovornosti koju su dobili od građana, te kako će uslijediti razgovori.

"U ovom trenutku je važno kome će MOST dati povjerenje za sastavljanje nove vlade, i MOST će odrediti tko će biti idući mandatar. Zna se kakav je postupak formiranja Vlade, a mi smo pobjednici ovih izbora. Bez MOST-a nema Vlade i mi ćemo odlučiti tko će biti novi premijer i kako će izgledati nova Vlada", istaknuo je prestavnik MOST-a. 

Da podsjetimo, Most nezavisnih lista osvojio je 19 mandata, što ga je učinilo trećom političkom strankom u zemlji.

Prgomet je također izjavio kako je suradnja moguća samo s onima koji reforme žele sprovesti u djelo:

- Nećemo koalirati s onima koji nisu spremni za reforme. I dalje stojimo iza toga. Mi smo zadnji koji su spremni na bilo kakvo izazivanje nestabilnosti u Hrvatskoj. Mi smo zadnji koji bi to htjeli. Prvi put je jedna stranka osim SDP-a i HDZ-a uzela toliko mandata, no naše su procjene su i ranije bile da građani žele promjene. Nema nove Vlade bez nas, ali ti pregovori se temelje samo na promjenama na kojima mi inzistiramo, zaključio je Prgomet.

Komentari (9)
 • hasenfefer
  hasenfefer 9:32 10.11.2015.

  Twixer


  Koliko ja razumijem glasovi za MOST su protestni glasovi protiv HDZ-a i SDP-a. SDP ili HDZ vlada koja bi ukljucivala MOST ne bi imala nikakav legitimitet jer bi se temeljila na prevari biraca.

  Ono sto ima najvise smisla i legitimiteta je koalicija SDP-a i HDZ-a (Milanovic i Karamarko se rotiraju na celu). Politicke razlike izmedju te dvije stranke su vrlo male, radi se o dvije frakcije KPH. Problem je sto su obje stranke klijentelisticke i zajedno imaju toliko uhljeba da ih je tesko sve zajedno zadovoljiti.

  MOST treba traziti mjesto predsjednika vlade ili nista. Jer je to jedini garant promjena. Dakle SDP ili HDZ mogu participirati u MOST-ovoj vladi. MOST na ponovljenim izborima moze proci samo bolje.

  Mislim da nisi u pravu. Ovaj put glas za MOST je glas za promjene i reforme.

  Na prošlim izborima SDP je također dobio izbore jer su građani htjeli promjene i reforme.

  Nažalost, SDP ih nije napravio.

  MOST ih sada treba prisiliti.

  Ako ne, onda novi izbori.

  Makar po meni bi bilo bolje da Hrvati, i desnica i ljevica i centar, napokon počinje surađivati u interesu ove jadne i izmučene zemlje i njihovih stanovnika.

  Hrvatska naprosto mora postati uređena zemlja, da sudovi štite hrvatske građane i njihovu imovinu, i da se Hrvatska što više razvija i napreduje u industrijskom, tehnološkom i poljoprivrednom smislu.

  Sve ostalo je gubljenje vremena.

 • PoAskuBidu
  PoAskuBidu 15:07 9.11.2015.

  Barbosa


  *Twixer ,

  ne znam baš da bi sdp ili hdz, bez obzira koliko žele vlast, dozvolili da se ponize prepuštanjem mjesta predsjednika vlade stranci sa 19 mandata naspram njihovih 56 odnosno 59, to bi ih pokopalo…. a novi izbori, u ovome trenutku, najmanje bi pogodovali hdzu, koji je u ovim aktualnim izborima dosegao svoj maximum, most bi ostao tu negdije dok bi najviše pogodovali sdpu koji bi homogenizirao rasute glasove orahu, josipoviću, liniću i sl.
  U Danskoj je stranka koja je pobijedila odlučila ne ići u Vladu. KUIŠ.
 • miami
  miami 14:52 9.11.2015.

  Pa, stavite za premijera to dijete - BOŽU, a zamjenik nek bude Milanović….sve o.k.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!