Mi da osnivamo političku stranku? Ma, ni govora

Autor: Danijela Jozić / VLM , 10. listopad 2012. u 10:38
Ivica Todorić; Ivica Mudrinić

Dva najpoznatija čovjeka domaće poslovne scene demantirali su jučer da ulaze u politiku.

Iz Agrokora i Hrvatskog telekoma (T-HT) u utorak su demantirali da njihovi čelni ljudi – Ivica Todorić i Ivica Mudrinić – osnivaju političku stranku.

Tu je informaciju objavio list Objektiv. U Agrokoru nisu htjeli ništa dodatno komentirati, dok je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT-a poručio: "Ne osnivam političku stranku ni s Todorićem ni bilo s kim drugim. Glasine koje idu u tom smjeru čista su besmislica i izmišljotina." List navodi da se dvojac odlučio na političku akciju jer žele stvoriti "treći put u hrvatskoj politici", i to onaj koji će više pomagati poduzetnicima. Mudrinić je inače prije nekoliko tjedana izabran na čelnu poziciju Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Od nekih se predstavnika Agrokora moglo čuti da su u koncernu zadovoljni njegovim izborom.

Naime, već se godinama zna da Ivica Todorić, koji je bio prvi predsjednik HUP-a, a sad je počasni, ima jak utjecaj na tu udrugu. Todorić nikad nije pokazivao interes za politiku niti je ikad javno podržao neku stranku. Mnogi će reći da mu s obzirom na veličinu Agrokora, čiji godišnji promet premašuje 30 milijardi kuna i uz 40.000 zaposlenih, tako nešto nije potrebno te da je on taj kome se političari prilagođavaju. No lani se šuškalo da je upravo on bio najzainteresiraniji da se bivši guverner Željko Rohatinski (koji mu je sada savjetnik) angažira u politici kako bi postao premijer.

Komentari (1)
Pogledajte sve

E, onda smo naje*ali!!!!!
Ta dva lika bi u Parisu meli ulice ispod Senskih mostova!!!
Toliko o njihovoj SPOSOBNOSTI!!!!!

New Report

Close