Međureligijski koncert u Domu kulture

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2015. u 13:34
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

„Upoznaj, moli, surađuj“, međureligijski je projekt Sisačke biskupije, Medžlisa islamske zajednice u Sisku i Srpske pravoslavne crkve u Sisku

„Upoznaj, moli, surađuj“, međureligijski je projekt Sisačke biskupije, Medžlisa islamske zajednice u Sisku i Srpske pravoslavne crkve u Sisku, a čiji je cilj kroz različite duhovne sadržaje oplemeniti i obogatiti međusobna poznavanja predstavljajući sličnosti i posebnosti te promovirati trajne zajedničke vrijednosti s kojima se može doprinijeti kvalitetnijoj moralnoj obnovi društva. 

U sklopu ovog projekta tijekom 2014. godine organizirano je više radionica za djecu u odabranim osnovnim i srednjim školama grada Siska i Gline, a održano je i studijsko putovanje kroz koje se sudionike upoznalo s katoličkim i pravoslavnim crkvama te molitvenim prostorom islamske zajednice u Sisku. Sljedeći događaj projekta je međureligijski koncert, prvi takav u Sisku, koji će se održati u subotu, 31. siječnja u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku i na kojemu će nastupiti Selsebil – ženski zbor Islamske zajednice iz Rijeke, Hor saborskog hrama Preobraženja Gospodnjeg iz Zagreba i Katedralni zbor iz Siska. Projekt će završiti okruglim stolom na temu društvene uloge vjere i međusobne međureligijske suradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close