METRO Junior top chefovi na prestižnom natjecanju

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2016. u 22:01
Timovi na kulinarskom natjecanju Bocuse d´Or, Foto: PD

Pobjedničku europsku titulu odnijeli Mađari.

Maturanti Matija Jagić, Marin Dvorničić i Tina Đerek, tri najbolja mlada kuhara projekta METRO Junior Top Chef, ovog su tjedna u Budimpešti imali priliku upoznati međunarodnu dimenziju kulinarske profesije na natjecanju Bocuse d’Or koje se održavalo 10. i 11. svibnja. 

Nakon što su odmjerili snage s 10 mladih kuhara u projektu METRO Junior Top Chef, ovi mladi kuhari su pod mentorskom palicom Ante Udovičića i Maria Mihelja, saznali kako izgleda kada se 20 najboljih europskih kuharskih reprezentacija bori za sudjelovanje na kulinarskim Olimpijskim igrama koje se održavaju svake dvije godine u Lyonu. Matija Jagić, najbolji mladi kuhar projekta METRO Junior Top Chef nastavlja edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN u Sisku.

Na Bocuse d’Oru reprezentacije 20 europskih zemalja imale su zadatak pripremiti mesno jelo od jelena i riblje jelo od jesetre i kavijara jesetre koje je za natjecanje osigurao glavni partner natjecanja, METRO Cash & Carry, a jela su ocjenjivala čak 24 člana žirija. Na temelju prezentacije, tehničke vještine, kulinarske sofistikacije, kreativnosti i vizualnog dojma zlatnu medalju i titulu najboljeg kuhara u Europi zaslužio je Tamas Szell, predstavnik Mađarske.

Ukupno 11 europskih zemalja sudjelovat će u finalu Bocuse d’Ora u Lyonu 2017., gdje će odmjeriti snage s pobjednicima Bocuse d’Or Asia i Copa Azteca Latin American.

Komentirajte prvi

New Report

Close