Metro i vinarija Cattunar izvozit će dogodine vina u Srbiju i Mađarsku

Autor: Božica Babić , 25. studeni 2015. u 09:18
Franco Cattunar plasira 10 posto godišnje proizvodnje kroz Metro

Robna marka Terra Unica, koju za tog trgovca proizvode od 2014., među najprodavanijim je vinima u ponudi Metroa.

Metro Cash&Carry i vinarija Cattunar planiraju početkom 2016. početi s izvozom istarske malvazije Terra Unica i pjenušavog vina Terra Unica Di Luna u Srbiju i Mađarsku, najavili su u ponedjeljak.

Metro godinama razvija uspješnu suradnju s hrvatskim proizvođačima, a na toj listi je i vinarija Cattunar, u vlasništvu vinara Franca Cattunara, u općini Brtonigla, s kojom su počeli suradnju u veljači 2014., kad je na police Metroa s ponudom za hrvatsko tržište uvrštena istarska malvazija Terra Unica proizvedena u vinariji Cattunar ekskluzivno za Metro Cash & Carry. Dobri prodajni rezultati Terra Unice već te prve godine proizvodnju vinarije Cattunar povećali su oko 10%, odnosno za više od 30.000 l, a trend rasta nastavljen je i tijekom 2015.

 

87hrvatskih

dobavljača upisao je lani Metro na svoju listu

Robna marka Terra Unica među najprodavanijim je vinima u ponudi Metroa. "Kroz Metro zasad plasiram 10 posto godišnje proizvodnje i jako sam zadovoljan suradnjom jer su pokazali da ne trče za profitom već cijene lokalne vinare. Otvorili su nam svoje police, a kako posluju na brojnim tržištima, to će, vjerujem, i nama olakšati izlazak na globalno tržište", rekao je Cattunar. Otkrio je kako vino još izvozi u Italiju, Nizozemsku te Veliku Britaniju.  

Metro je lani pokrenuo suradnju s novih 87 hrvatskih dobavljača, pa danas na police tog trgovca više od 60% asortimana stiže iz pogona lokalnih dobavljača. U program proizvodnje robnih marki Metroa uključeno je pak više od 50 hrvatskih proizvođača čiji se proizvodi nalaze i na policama centara Metroa u 15 zemalja diljem svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close