Metro Hrvatska na berlinskom panelu o svježem voću

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 13:22
Angelo Turati

Angelo Turati, predsjednik Uprave METRO-a, sudionik je i govornik na panelu koji će se održati u Berlinu, a s ciljem predstavljanja Metroa Hrvatska te hrvatskog tržišta.

Panel pod nazivom Hrvatska na putu prema Europskoj Uniji – potencijali i perspektive za EU djelatnosti vezane uz svježe voće, održat će se u Berlinu, u srijedu 6. veljače, a Angelo Turati – predsjednik Uprave METRO-a, jedan je od sudionika i govornika na ovoj važnoj konferenciji, priopćeno je iz Metroa.

Odbor za istočnoeuropske ekonomske odnose (OA) organizira ovaj događaj u suradnji s Messe Berlinom kao dio vodećeg svjetskog sajma vezanog uz svježe voće; FRUIT LOGISTICA u Berlinu. Konferencija je podržana od strane GFA Consulting grupe GmbH te potpomognuta sredstvima Federalnog ministarstva hrane, poljoprivrede i zaštite potrošača (BMELV).

Ovaj događaj poslužit će kao platforma za razmjenu iskustava stručnjaka iz svijeta politike i gospodarstva, uključujući i Angela Turatija koji će govoriti o iskustvima s hrvatskog tržišta, ističe se u priopćenju. Cilj rasprave obraditi je tekuća poljoprivredna pitanja s naglaskom na mogućnosti i izazove uzgoja i trgovine voća i povrća u Hrvatskoj, kao i isticanje mogućnosti za jačanje suradnje među zemljama. Uz širenje EU i procesa integracije, pitanja kvalitete prema standardima EU od posebnog su značaja, a hrvatska poljoprivreda i sektor hrane imaju golemi potencijal.

„Velika mi je čast što sam pozvan prisustvovati na ovom panelu u Berlinu. Želja mi je predstaviti METRO Hrvatska kao kvalitetan, pouzdan i snažan partner hrvatskih proizvođača voća te na taj način promovirati domaću proizvodnju. S obzirom da je Hrvatska jako blizu ulasku u EU, smatram kako će nam riječi stranih stručnjaka i njihova iskustva pomoći da prenesemo njihove uspješne modele poslovanja na naše lokalno tržište te se tako uskladimo s europskim standardima čemu METRO Hrvatska i teži“, rekao je Angelo Turati, predsjednik Uprave METRO Hrvatska. 

Komentirajte prvi

New Report

Close